ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παυλόπουλος: Ας προσαρμοστεί η Τουρκία στα ευρωπαϊκά δεδομένα

13:32 - 13 Μαρ 2018 | Πολιτική
Παυλόπουλος: Ας προσαρμοστεί η Τουρκία στα ευρωπαϊκά δεδομένα
«Για να ακολουθήσει η Τουρκία την ευρωπαϊκή πορεία, απαιτείται πλήρης σεβασμός του διεθνούς δικαίου. Ο καθένας αποδεικνύει στην πράξη αν και κατά πόσο το σέβεται και συνεπώς αν δικαιούται μια ευρωπαϊκή πορεία», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Πορτογαλίας, Marcelo Rebelo de Sousa, o οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας.

Ο κ. Παυλόπουλος πρόσθεσε πως «εμείς, που είμαστε μέλη της ΕΕ, με τα προγράμματα προσαρμοστήκαμε στους κανόνες της Ευρώπης. Το ίδιο οφείλει να προσαρμοστεί με τους κανόνες και η Τουρκία που επιδιώκει να γίνει μέλος της. Από την πλευρά μας, επιδιώκουμε την φιλία και την καλή γειτονία, αλλά υπάρχουν κανόνες που η Τουρκία οφείλει να σέβεται».

Κληθείς να σχολιάσει το Σκοπιανό, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως όρος για να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, είναι να λυθεί το ζήτημα του ονόματος, και συμπλήρωσε λέγοντας πως «για να γίνει αυτό πρέπει να λυθεί το θέμα του αλυτρωτισμού. Αποκλείεται ο αλυτρωτισμός στο πλαίσιο της ΕΕ». «Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι μια χώρα θα πάει να υπογράψει διεθνείς συμφωνίες που θα αντιτίθενται στο σύνταγμά της και θα το αφήσει να το δει στο μέλλον. Γι'αυτό ζητάμε να αλλάξει το σύνταγμα της ΠΓΔΜ, όπως ορίζουν οι κανόνες της ΕΕ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ως προ το χρέος της Ελλάδας ο κ. Παυλόπουλος σχολίασε ότι «οι Έλληνες αποδειχτήκαμε πλήρως συνεπείς ως προς τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις. Είμαστε έτοιμοι να εκπληρώσουμε και το υπόλοιπο των υποχρέωσεών μας. Πιστεύω ότι και οι εταίροι μας θα εκπληρώσουν τις δικές τους, ειδικά ως προς το χρέος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.