ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα στοιχεία στην υπόθεση Novartis- Επιστολές και CD στην Προανακριτική

21:00 - 13 Μαρ 2018 | Πολιτική
Νέα στοιχεία στην υπόθεση Novartis- Επιστολές και CD στην Προανακριτική
Νέα, συμπληρωματικά στοιχεία αναφορικά με την υπόθεση Novartis, διαβιβάστηκαν στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στα εν λόγω στοιχεία περιλαμβάνονται δύο επιστολές της Novartis στον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά που αφορούν ζητήματα φαρμακευτικής δαπάνης.

Η μια επιστολή, είναι με ημερομηνία 13 Ιανουαρίου 2014, αφορά MOU για φαρμακευτική δαπάνη, και εκεί η Novartis δηλώνει ότι είναι ανάμεσα στις εταιρείες εκείνες που συγκροτούν το think tank για το πέρασμα της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης στη σταθερότητα και την ανάπτυξη.

Τα παραπάνω στοιχεία έχει προσκομίσει η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση και έχει δηλώσει ότι τα πήγε στην εταιρεία ο κ. Φρουζής, την επομένη της συνάντησής του με τον πρώην πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε και CD με 165 αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Novartis.

Στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή περιλαμβάνεται επίσης ένα ιδιόχειρο σημείωμα, σε χαρτί που φέρει τα επίσημα διακριτικά του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, στο οποίο αναγράφεται το τηλέφωνο στελέχους της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης, είναι προγραμματισμένη η αυτοπρόσωπη παρουσία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, ο οποίος είχε καταθέσει σειρά ενστάσεων και αιτημάτων, με δύο έγγραφά του προς την επιτροπή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.