ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος: Δύσκολες αποφάσεις για ποδόσφαιρο-Μεταφορική η αναφορά Καμμένου σε ομηρία

18:47 - 14 Μαρ 2018 | Πολιτική
Τζανακόπουλος: Δύσκολες αποφάσεις για ποδόσφαιρο-Μεταφορική η αναφορά Καμμένου σε ομηρία
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει δύσκολες και σκληρές αποφάσεις για το ποδόσφαιρο τόνισε στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

"Τα γεγονότα στην Τούμπα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είναι επεισόδιο που έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο βίας που σχηματίζεται εδώ και χρόνια", τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη πολλά, αλλά αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος πως πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα.

"Είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου δίχως δεύτερες σκέψεις και αναλαμβάνοντας πλήρως το πολιτικό κόστος", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με αφορμή την παρουσία στελεχών της FIFA τόνισε ότι το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει ξανά αν δεν κατατεθεί ένα πλαίσιο που θα μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των αγώνων αλλά και τη γενική εξυγίανση στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Για Σαββίδη

Απαντώντας σε κατηγορίες για τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον επιχειρηματία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θύμισε ότι το 2012 επί κυβερνήσεως Αντώνης Σαμαρά που με χρήση εξαιρετικής διάταξης νόμου δόθηκε η ελληνική ιθαγένεια στον Ιβαν Σαββίδη αναγνωρίζοντάς τον ως «εθνικό ευεργέτη».

Χαρακτήρισε καταδικαστέα την ενέργεια του Ιβαν Σαββίδη και απαντώντας στην κριτική ότι αδικούνται όλοι από την διακοπή του πρωταθλήματος σημείωσε ότι η απόφαση έχει ως στόχο να λυθεί ένα πρόβλημα που δεν προέκυψε την Κυριακή αλλά είναι συνέχεια μιας έκρυθμης κατάστασης στο ποδόσφαιρο για πολύ καιρό.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί και η "ομηρία" Καμμένου

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, ενώ κλήθηκε να σχολιάσει και την αναφορά περί "ομηρίας" από τη μεριά του Πάνου Καμμένου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε λοιπόν ότι η αναφορά Καμμένου περί «ομηρίας» έγινε μεταφορικά.

"Πρώτο μέλημα είναι η επιστροφή τους το συντομότερο δυνατόν και παίρνουμε όλες τις απαραίτητες διπλωματικές πρωτοβουλίες", τόνισε ακόμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.