ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Ώρα για ελάφρυνση χρέους και μείωση φόρων

19:46 - 15 Μαρ 2018 | Πολιτική
Μητσοτάκης στο Bloomberg: Ώρα για ελάφρυνση χρέους και μείωση φόρων
Εκλογές το δεύτερο εξάμηνο του 2018 προβλέπει σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θεωρεί πως ήρθε η ώρα για να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, ενώ παράλληλα σημειώνει πως σε περίπτωση που η ΝΔ βρεθεί στην εξουσία θα προωθήσει άμεσα μέτρα για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Αναφορικά με το ζήτημα του χρέους ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε πως "έχει έρθει η ώρα για να γίνει μία σημαντική ελάφρυνση".

Σημείωσε πως "είναι κάτι για το οποίο έτσι κι αλλιώς είχαν δεσμευτεί οι εταίροι μας από το 2012 και είναι η ώρα να επιστρέψει στο τραπέζι".

Ερωτηθείς για τον στόχο πλεονάσματος 3,5%, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως ο στόχος είναι πολύ υψηλός κι ότι ο ίδιος θα τον επαναδιαπραγματευτεί με τους δανειστές ώστε να μειωθεί ελαφρώς «μόνο όμως εφόσον η χώρα επανακτήσει την αξιοπιστία της».

Εκτίμησε δε πως αν συμβούν τα παραπάνω «η Ελλάδα μπορεί να γίνει η θετική έκπληξη στην Ευρωζώνη», αρκεί, όπως είπε να υπάρξει μία κυβέρνηση αποφασιστική να προχωρήσει σε σοβαρές κινήσεις.

«Έχουμε τα στοιχεία και την τεχνολογία να κυνηγήσουμε αυτούς που δεν πληρώνουν τους φόρους και τα δάνειά τους» δήλωσε, λέγοντας ότι σκοπεύει να προσφέρει μια «δίκαιη συμφωνία» στην επιχειρηματική κοινότητα, όπως τη χαρακτήρισε: «Θα κάνω πιο ευνοϊκές τις συνθήκες για τις εταιρείες αλλά εσείς πρέπει να πληρώσετε τους φόρους σας» είπε.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης πως η Ελλάδα χρειάζεται ένα «πειστικό» μοντέλο ανάπτυξης, με μείωση της φορολογίας.

Στο σημείο αυτό δεσμεύθηκε πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα προχωρήσει σε μείωση της εταιρικής φορολογίας από το 29% που είναι σήμερα στο 20%, ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη. «Αν μειώσουμε τη φορολογία θα βελτιώσουμε τη συμμόρφωση» δήλωσε, σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή η φοροδιαφυγή παραμένει πολύ υψηλή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.