ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου: Επιχείρηση άμβλυνσης εντυπώσεων

10:11 - 20 Μαρ 2018 | Πολιτική
Συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου: Επιχείρηση άμβλυνσης εντυπώσεων
Να αμβλύνουν τις εντυπώσεις και να βάλουν τέλος στη φημολογία περί σοβαρής κρίσης στις σχέσεις τους θα επιχειρήσουν Τσίπρας και Καμμένος στο τετ α τετ που θα έχουν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση πραγματοποιείται, σύμφωνα και με όσα είπε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για τον συντονισμό των επόμενων κινήσεων σχετικά με το θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στο φυλακές της αδριανούπολης.

Ωστόσο, το επικοινωνιακό σκέλος της συνάντησης –που είναι και το σημαντικότερο- έχει στόχο να κατευνάσει τη φημολογία για ρήξη στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων μετά τα αλλεπάλληλα προβλήματα: τη διαφωνία Καμμένου στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, την τοποθέτηση Κουβέλη στο υπουργείο Άμυνας και τις δηλώσεις για το θέμα των στρατιωτικών που «άδειαζαν» τον υπουργό, ενώ οι πληροφορίες για έντονο καβγά μεταξύ του υπουργού Αμυνας, του πρωθυπουργού και του Νίκου Παππά, επιδείνωσαν την κατάσταση.

Η προσπάθεια για βελτίωση της κακής εικόνας ξεκίνησε χθες από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος δήλωσε, ανακοινώνοντας τη σημερινή συνάντηση, ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος «σχεδιάζουν μαζί τις ενέργειες της κυβέρνησης και κάθε φημολογία περί ρήξης του κυβερνητικού στρατοπέδου δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια της ΝΔ για να αλλάξει τη δημόσια συζήτηση».

Λίγο αργότερα ο κ. Καμμένος έστειλε μήνυμα ότι η κυβερνητική συνεργασία δεν πρόκειται να σπάσει. «Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια έντιμη σχέση, μια σχέση πολιτική, που βασίζεται σε αρχές και στην δημοκρατική διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Πάντως, ο κ. Καμμένος στις δηλώσεις του επέμεινε στα περί ομηρείας των ελλήνων στρατιωτικών .

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο κ. Καμμένος έχει συγκαλέσει για σήμερα συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:30 - 20 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.