ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμμένος: Από τους «ομήρους» στο «εξπρές του μεσονυκτίου»

16:50 - 20 Μαρ 2018 | Πολιτική
Καμμένος: Από τους «ομήρους» στο «εξπρές του μεσονυκτίου»
Μετά τις αναφορές του για ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους, ο Πάνος Καμμένος προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, σημειώνοντας πως «η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του Εξπρές του Μεσονυκτίου».

Μιλώντας πριν από τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος επισήμανε πως οι δύο στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε ελληνικά – ευρωπαϊκά σύνορα και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να δίνει στην Τουρκία 4 δισ. ευρώ και να αντιμετωπίζει τους Έλληνες στρατιωτικούς ως τριτοκοσμικούς.

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί σε ζητήματα ανταλλαγών ενώ υποστήριξε πως ούτε και η τουρκική πλευρά έχει θέσει αίτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Γενικά, είπε όμως πως «η Τουρκία λειτουργεί με τη λογική του Εξπρές του Μεσονυκτίου» για να προσθέσει ότι έχει θεσμοθετήσει το καθεστώς της ανταλλαγής ομήρων. Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επικαλέστηκε την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον που συνελήφθη στη Τουρκία και στη συνέχεια συνδέθηκε από τις εκεί αρχές ως τμήμα ανταλλαγής με τον Γκιουλέν και τις ΗΠΑ.

Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος υπερασπίστηκε τον όρο «ομηρία» λέγοντας ότι τον ίδιο όρο χρησιμοποίησε και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να ψηφίσουν οποιαδήποτε συμφωνία περιέχει τον όρο «Μακεδονία» ακόμα και αν η κυβέρνηση των Σκοπίων προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές.

Τέλος, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ διέψευσε το δημοσίευμα που τον φέρει να έχει έντονο διάλογο με τον κ. Τσίπρα σε συνάντηση την περασμένη Παρασκευή λέγοντας ότι είχε πάει για κατάδυση.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:59 - 20 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.