ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παυλόπουλος: Η ΕΕ ξεκαθάρισε τι εστί κυριαρχία κράτους-μέλους

16:02 - 23 Μαρ 2018 | Πολιτική
Παυλόπουλος: Η ΕΕ ξεκαθάρισε τι εστί κυριαρχία κράτους-μέλους
Την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, όπως αποτυπώθηκε στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Σάββα Αγγελίδη.

Ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τη χαρά του γιατί «η επίσκεψή σας στην Αθήνα γίνεται σε μια στιγμή όπου φάνηκε η αλληλεγγύη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως στα ζητήματα της Κύπρου.

» Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και τη στάση της Τουρκίας απέναντι στη Κυπριακή Δημοκρατία, πήρε μια θέση που είναι ξεκάθαρη στο εξής: και το λέω σε έναν άνθρωπο που έχει και νομική πείρα.

» Ξεκαθάρισε τι εστί κυριαρχία Κράτους-Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί η Κύπρος, ως Κράτος-Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθορίζει την κυριαρχία της και σύμφωνα με τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Δικαίου», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος, για να συνεχίσει:

 «Επομένως, ο,τιδήποτε αφορά το έδαφος, τον αέρα και την θάλασσα προσδιορίζεται και από το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, το οποίο όπως έχουμε πει -και η θέση αυτή είναι δεδομένη, εδώ και καιρό, και από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης- στην περίπτωση επίλυσης του Κυπριακού δεν ανέχεται την ύπαρξη στρατευμάτων κατοχής ούτε εγγυήσεις τρίτων και σε ό,τι αφορά την ΑΟΖ, διευκρινίζεται ότι αυτή η ΑΟΖ είναι ΑΟΖ Κράτους-Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.