ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας για στρατιωτικούς: Θέλω να ελπίζω ότι δεν υπάρχει ομηρεία

18:21 - 23 Μαρ 2018 | Πολιτική
Τσίπρας για στρατιωτικούς: Θέλω να ελπίζω ότι δεν υπάρχει ομηρεία
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, αναφορικά με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν κρατούμενοι στην Τουρκία.

Ο Πρωθυπουργός δεν έκρυψε τον προβληματισμό και την ανησυχία του, καθώς όπως είπε πρόκειται για ζήτημα που κανονικά θα έπρεπε να έχει λυθεί σε μία ημέρα. Αντίθετα, η Τουρκία επέλεξε να συλλάβει τους στρατιωτικούς μας και να τους κρατήσει σε φυλακή υψίστης ασφαλείας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ακόμα με νόημα ότι μέχρι και σήμερα, δεν ξέρουμε για τι κατηγορούνται οι δύο στρατιωτικοί και αυτό δημιουργεί «ερωτήματα και αμφιβολίες».

«Όσο συντομότερα λυθεί τόσο πιο ξεκάθαρες θα είναι οι σχέσεις των δύο χωρών μας για να επανέλθουν στο πλαίσιο της καλής γειτονίας» είπε ο κ. Τσίπρας για το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. «Θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν το θέμα της ομηρίας γιατί θα είχε αρνητική επίδραση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις ευρωτουρκικές σχέσεις. Θέλω να ελπίζω ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στο ερώτημα αν ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης είναι όμηροι των Τούρκων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.