ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος για Τουρκία: Η όξυνση δεν αποδίδει τα αναμενόμενα

10:34 - 18 Απρ 2018 | Πολιτική
Τζανακόπουλος για Τουρκία: Η όξυνση δεν αποδίδει τα αναμενόμενα
Να μην μπλέκει τη σκιά της με το πραγματικό της μπόι κάλεσε την Τουρκία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι η ρητορική της όξυνσης δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα για την Άγκυρα. Πρόσθεσε ότι η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται από ιδιώτες.

«Η Τουρκία μπορεί να προκαλεί όσο θέλει, το θέμα είναι ότι τετελεσμένα στο Αιγαίο υπάρχουν και τα σύνορα δεν αμφισβητούνται» ανέφερε μιλώντας στον Σκάι και συμπλήρωσε πως θα ήταν προτιμότερο η Αγκυρα να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση.

Ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι δεν επιβεβαιώνεται η υποστολή σημαίας από την Τουρκία και συμπλήρωσε ότι «ο τούρκος αντιπρόεδρος μπορεί να παραλογίζεται όσο θέλει».

«Η εξωτερική πολιτική δεν ασκείται από  ιδιώτες»

Όσον αφορά στην κίνηση των τριών νέων να υψώσουν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάγος» υπογράμμισε ότι «η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται από ιδιώτες».

«Η σημαία σε μία τέτοια περιοχή αποτελεί πράξη εξωτερικής πολιτικής. Γι’ αυτό και με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο, καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιου είδους ενέργειες» ανέφερε.

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση της ΕΕ για τη στάση της Τουρκίας σχολίασε: «Η ΕΕ πήρε μία σαφή θέση για όσα συμβαίνουν, αλλά δεν κάνει τον διαιτητή. Οποιαδήποτε διαφορά με την Τουρκία είναι και θέμα της Ένωσης. Αλλά το γεγονός ότι έχουμε τόσο επιθετική αντίδραση από την πλευρά της Τουρκίας, σημαίνει ότι προφανώς ίδρωσε το αυτί τους».

Σχολιάζοντας την χθεσινή παρενόχληση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους, είπε ότι ζητήθηκε σχέδιο πτήσης, σηκώθηκαν αμέσως ελληνικά μαχητικά και τα τουρκικά απομακρύνθηκαν ενώ δεν υπήρξε παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.