ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόνο 2 στους 10 πολίτες νιώθουν «ασφαλείς» στην τοποθεσία Ελλάδα

07:33 - 20 Απρ 2018 | Πολιτική
Μόνο 2 στους 10 πολίτες νιώθουν «ασφαλείς» στην τοποθεσία Ελλάδα
Η ασφάλεια αποδεικνύεται το μεγαλύτερο "αγκάθι" για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τους πολίτες να την αξιολογούν πολύ κάτω από τη βάση στο ζήτημα της ασφάλειας στην καθημερινότητά τους.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη δείχνει ξεκάθαρα πως οι Έλληνες πολίτες θεωρούν πως η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα στην Ελλάδα έχει φτάσει σε μη ανεκτό σημείο.

Είναι ενδεικτικό πως μόλις το το 21% δηλώνει ικανοποιημένο, σε έναν βαθμό, από το επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης που υπάρχει σήμερα.

Αντίθετα, σχεδόν επτά στους δέκα δηλώνουν ότι είτε σίγουρα είτε μάλλον δεν είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης. Το ποσοστό είναι τεράστιο και η ασφάλεια είναι η μόνη από τις βασικές κατηγορίες αξιολόγησης της κυβέρνησης, που υπάρχει τόσο μεγάλη σύμπτωση απόψεων μεταξύ των πολιτών. Αξιοσημείωτο είναι δε και το γεγονός ότι ακόμη και το 55% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ευχαριστημένοι από την ασφάλεια στη χώρα  και την αύξηση της εγκληματικότητας.

Η κυβέρνηση, πάντως, μοιάζει να έχει πιάσει το μήνυμα και προφανώς δεν είναι τυχαίο πως πρόσφατα ανακοίνωσε πως θα βγάλει 800 επιπλέον αστυνομικούς για να κάνουν περιπολίες και να "συμμαζέψουν" την κατάσταση.

Η εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτό το κομμάτι τουλάχιστον έχει, όμως, χαθεί και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από τη μεριά της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛΑΣ για να βελτιωθεί η παραπάνω κάκιστη αξιολόγηση.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 00:43 - 20 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.