ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πυρά Τζανακόπουλου σε Μαρινάκη-Μητσοτάκη: Η Ελλάδα δε θα γίνει Κολομβία!

17:27 - 30 Απρ 2018 | Πολιτική
Πυρά Τζανακόπουλου σε Μαρινάκη-Μητσοτάκη: Η Ελλάδα δε θα γίνει Κολομβία!
Ολομέτωπη επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών το απόγευμα της Δευτέρας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε μάλιστα πως η κυβέρνηση θα καταθέσει αγωγές και μηνύσεις εναντίον του επιχειρηματία, "για εκβιαστικά δημοσιεύματα στις εφημερίδες του", όπως είπε. Πυρά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο έβαλε στο κάδρο.

"Ανακοινώνουμε ότι τα άθλια δημοσιεύματα τόσο του Βήματος όσο και των Παραπολιτικών δεν θα μείνουν αναπάντητα. Όπως και κανένα άλλο συκοφαντικό δημοσίευμα στο εξής. Έχουμε ήδη κινήσει τις διαδικασίες και σκοπεύουμε να καταθέσουμε μήνυση και αγωγή τόσο κατά του κ.Μαρινάκη όσο και κατά του κ.Κουρτάκη ο οποίος με εκβιαστικά δημοσιεύματα προαναγγέλει με τρόπο που θυμίζει εκβιαστή του χειρίστου είδους δήθεν αποκαλύψεις", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζανακόπουλος συνέχισε την επίθεσή του βάζοντας στο κάδρο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη: "Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψουμε να γίνει Κολομβία. Και καλούμε τον κ.Μητσοτάκη ο οποίος επισήμως έχει ταυτίσει τον εαυτό του με τον κο Μαρινάκη: Να μας εξηγήσει το λόγο αυτής της ταύτισης. Να σταματήσει να καλύπτει και να προστατεύει ενα διωκόμενο επιχειρηματία".

Για το τηλεφώνημα, που προκάλεσε σάλο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: "Ο λόγος που ανακοίνωσα το τηλεφώνημα, ήταν ότι δεν θεωρώ λογικό ένας επιχειρηματίας να λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο".

Στις 21 Ιουνίου οι αποφάσεις για «καθαρή» έξοδο

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στα ζητήματα της οικονομίας ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως η κυβέρνηση αναμένει ότι στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για την «καθαρή» έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα.

Είπε επίσης ότι το αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup της Σόφιας χαιρετίστηκε από τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης, ενώ τόνισε πως καθορίστηκαν και οι ημερομηνίες σταθμοί για την ολοκλήρωση της δ' αξιολόγησης, τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και τη συμφωνία για τη μεταπρογραμματική εποπτεία.

Επεσήμανε, δε, ότι στις 14 Μαΐου έρχονται στην Αθήνα οι θεσμοί, όπου θα συζητηθούν τα προαπαιτούμενα της δ’ αξιολόγησης. Παράλληλα, όπως συμπλήρωσε, υπάρχει και το ζήτημα αναδιάρθρωσης του χρέους.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι δεν υπάρχει λόγος για νέα μέτρα, αλλά και για να συνεχιστούν μέτρα που ήδη ισχύουν, καθώς υπερκαλύπτονται οι δημοσιονομικοί στόχοι. Όπως πρόσθεσε, στόχος τα κυβέρνησης είναι στον βαθμό που το επιτρέπει η δημοσιονομική κατάσταση  της χώρας να ελαφρύνει τους πολίτες.

Ο κ. Τζανακόπουλος καταλόγισε τέλος σε μερίδα του Τύπου ότι δεν πρόβαλε τις επισκέψεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του γ.γ. του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, υπογραμμίζοντας πως οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:44 - 30 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.