ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αέρας ανανέωσης στις περιφερειακές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας

07:33 - 15 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Αέρας ανανέωσης στις περιφερειακές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας
Οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ για την ανάδειξη νέων ΝΟΔΕ, εκτός από τη μεγάλη συμμετοχή, ανέδειξε και την προσπάθεια του κόμματος να ανανεωθεί σε επίπεδο στελεχών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το κόμμα, τα νέα πρόσωπα στις περιφερειακές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι το κύριο χαρακτηριστικό των εσωκομματικών εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα:

*Το 53% των 9μελών συμβουλίων που εξελέγησαν αποτελείται από καινούρια πρόσωπα, γεγονός που σηματοδοτεί την πραγμάτωση του στόχου της ανανέωσης στο στελεχιακό δυναμικό της Ν.Δ. σε όλη την επικράτεια. 

*Το ποσοστό ανανέωσης των προέδρων ΔΗΜΤΟ ανέρχεται στο 42% και των προέδρων ΝΟΔΕ στο 37%. 

Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν επίσης γνωστό ότι στις οργανώσεις όπου υπήρχαν περισσότεροι από ένας υποψήφιοι για τις θέσεις των προέδρων, η συμμετοχή ξεπέρασε το 85%. 

Παράλληλα, ανεδείχθησαν και 1.000 νέοι σύνεδροι που θα συμμετάσχουν στο επόμενο Συνέδριο της Ν.Δ., το φθινόπωρο.

Αξιωματούχοι της ΝΔ κάνουν λόγο για «τολμηρή πολιτική πρωτοβουλία» η οποία «σηματοδοτεί το άνοιγμα που οφείλουν να κάνουν όλα τα κόμματα σήμερα στην κοινωνία, προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη της».

Κατά την εκτίμησή τους, «η μεγάλη επιτυχία αυτού του εγχειρήματος αποδεικνύει ότι το αίτημα για ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και οργανωτικές δομές είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.