ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βούτσης: Επισκέφτηκε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

17:51 - 16 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Βούτσης: Επισκέφτηκε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
Τους δύο στρατιωτικούς στις φυλακές της Αδριανούπολης επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Βουλής, από την οποία είχε γνωστοποιηθεί νωρίτερα σήμερα η συγκεκριμένη επίσκεψη:

«Με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που κρατούνται στην Τουρκία από την 1η Μαρτίου, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και την επιστροφή τους στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, θα είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτειακός παράγοντας που θα τους επισκεφτεί σήμερα, στις 17:00, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Η επίσκεψη αυτή κατέστη δυνατή κατόπιν εντατικών διαβουλεύσεων των αρμόδιων ελληνικών υπηρεσιών με την τουρκική πλευρά.

Ο κ. Βούτσης επρόκειτο να μεταφέρει στους Έλληνες στρατιωτικούς την ομόθυμη στήριξη του Κοινοβουλίου και θα τους διαβεβαιώσει για τις άοκνες προσπάθειες της Ελλάδας με στόχο την άμεση απελευθέρωσή τους. Θα του δοθεί επίσης ευκαιρία να δει από κοντά τις συνθήκες κράτησής τους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τις οικογένειες των στρατιωτικών εκφράζοντας τη συμπαράσταση της Βουλής των Ελλήνων στην περιπέτεια των παιδιών τους και την ετοιμότητά της να τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια.

Ο κ. Βούτσης μετέβη στην Αδριανούπολη από την Κωνσταντινούπολη όπου βρισκόταν, συνοδευόμενος από επίσημη αντιπροσωπεία, για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων για τον εορτασμό της 25ης επετείου από την ίδρυση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Συνεργασία των χωρών του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ)».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.