ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρήκαν κοινή γραμμή πλεύσης Φώφη και Σταύρος

07:34 - 17 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Βρήκαν κοινή γραμμή πλεύσης Φώφη και Σταύρος
Το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις Φώφης Γεννηματά - Σταύρου Θεοδωράκη δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε διαφωνήσει δημόσια με την επιλογή της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής να ζητήσει εκλογές και υπήρξε ρήξη στις σχέσεις τους.

Η κα. Γεννηματά αντέδρασε αρχικά έντονα, το Ποτάμι απάντησε πως δεν δέχεται... υποδείξεις, αλλά τελικά φαίνεται πως το εγχείρημα του Κινήματος Αλλαγής τους... ενώνει ακόμα. Αποφάσισαν λοιπόν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να χαράξουν κοινή πορεία, τουλάχιστον για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Όπως έγινε γνωστό, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης συμφώνησαν σε συντονισμό των ΚΟ της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού στις επικείμενες κοινοβουλευτικές μάχες.

Συμφώνησαν δηλαδή να τηρήσουν κοινή στάση στην πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο και να στηρίξουν από κοινού την αντιπρόταση που διαμορφώθηκε από τα στελέχη και τους βουλευτές των δύο κομμάτων.

Επίσης, καθόρισαν την κοινή γραμμή των δύο κοινοβυλευτικών ομάδων στη συζήτηση για τα πορίσματα της NOVARTIS, τη Παρασκευή, και την προ ημερησίας διάταξεως συζήτηση, που έχει ζητήσει η Φώφη Γεννηματά, και θα διαξαχθεί την επόμενη Τετάρτη.

Οι σχέσεις, λοιπόν, Γεννηματά και Θεοδωράκη αναθερμαίνονται, αλλά φυσικά μένει να φανεί, αν πράγματι θα κρατηθεί η κοινή γραμμή και στο μέλλον. Πάντως, η οριστική ρήξη, με αφορμή το αίτημα των εκλογών που είχε αρχίσει να διαφαίνεται, τουλάχιστον για την ώρα, μοιάζει να έχει αποφευχθεί.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.