ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Εμείς δεν συμμετέχουμε σε ψηφοφορία-φιάσκο με 10 κάλπες ντροπής

21:04 - 18 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Εμείς δεν συμμετέχουμε σε ψηφοφορία-φιάσκο με 10 κάλπες ντροπής
«Σαν το οξύ διαβρώνετε σταγόνα - σταγόνα τα θεμέλια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Προσπαθείτε κάθε μέρα να κάνετε πράξη την ασύλληπτη ρήση σας “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis. Μετά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη, αποχώρησαν από τη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για ωμή παραβίαση του κράτους δικαίου, καταγγέλλοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν βρέθηκε για δεύτερη φορά στην αίθουσα όταν μιλούσαν οι πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί που κατηγορούνται.

«Η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα που η ίδια έστησε. Έστειλε την υπόθεση στη Βουλή με το άρθρο 86 του Συντάγματος, αλλά η Επιτροπή, αρνήθηκε την εφαρμογή του ίδιου άρθρου γιατί προβλέπει, λένε, την εξάλειψη του αξιόποινου των πράξεων», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Για το θέμα του φαρμάκου, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι οι άθλιες συμμορίες συνεχίζουν την δράση τους εκμεταλλευόμενες την ανικανότητα της κυβέρνησης, όπως φάνηκε στην υπόθεση με τα αντικαρκινικά φάρμακα.

Σε ότι αφορά το πόρισμα της Επιτροπής, σημείωσε ότι η πλειοψηφία παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ενοχής για κανένα από τα δέκα πρόσωπα. «Η Δικαιοσύνη δεν ερευνά την υπόθεση; Περίμενε κανείς δικαστής τον κο Τσίπρα για να ερευνήσει;» αναρωτήθηκε για να συμπληρώσει ότι μοναδικός σκοπός ήταν να σπιλωθούν υπολήψεις.

«Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο Επιτροπής να ασχολείται με τον προγραμματισμό εργασιών. Αλλά και πώς να εργαστεί αφού η πλειοψηφία επέλεξε να μην μπει στην ουσία και απέκλεισε την εξέταση μαρτύρων», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Έκανε λόγο για κουκουλοφόρους μάρτυρες η αξιοπιστία των οποίων δεν ελέγχθηκε, ενώ όπως είπε, αν γίνονταν πραγματική διερεύνηση θα αποκαλυπτόταν η σκευωρία που στήθηκε με τους τρεις κουκουλοφόρους αλλά και οι ίδιοι οι σκευωροί.

«Εμείς δεν συμμετέχουμε σε ψηφοφορία-φιάσκο με 10 κάλπες ντροπής» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ προαναγγέλλοντας την αποχώρηση του κόμματος (όπως έκαναν ήδη Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, Ενωση Κεντρώων και ΚΚΕ).

 «Στη συζήτηση του Φεβρουαρίου είχα πει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε το κουράγιο να δει στα μάτια τον κο Πικραμμένο ή τον Αντώνη Σαμαρά. Έκτοτε κανείς δεν έκανε μια δήλωση αποκατάστασης των δέκα πολιτικών αντιπάλων των οποίων προσβάλατε την τιμή», δήλωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.