ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό

15:47 - 19 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Τσίπρας: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό
Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η διαρροή από τη μεριά της ΠΓΔΜ ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται και το όνομα "Μακεδονία του Ίλιντεν", ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να κλείσει το συγκεκριμένο ζήτημα. Μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Ακόμα, ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα στον Ζόραν Ζάεφ πως καλό θα ήταν να αποφεύγει τα "άτσαλα βήματα".

Χωρίς να κάνει δηλαδή συγκεκριμένη αναφορά, ο Πρωθυπουργός ουσιαστικά απέρριψε το ενδεχόμενο να δεχθεί η Ελλάδα το "Μακεδονία του Ίλιντεν", καθώς συζητά μόνο για ονομασία με γεωργαφικό ή χρονικό προσδιορισμό.

Είμαστε σε κρίσιμη καμπή στο θέμα του πΓΔΜ σημείωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα βήματά μας είναι προσεκτικά και υπεύθυνα καθώς υπερασπιζόμαστε μια εθνική γραμμή που έχει χαραχτεί εδώ και δυο δεκαετίες».

Βασικός μας στόχος, όπως είπε, είναι να βρούμε λύση που θα ανοίγει τη δυνατότητα στους λαούς μας να ζουν ειρηνικά. «Αυτό σημαίνει ότι εργαζόμαστε για λύση που δεν θα αφήνει εκκρεμότητες, δεν θα είναι εύθραυστη. Που δεν θα θίγει καμία από τις δυο πλευρές».

Σε αυτούς τους πέντε μήνες δεν αλλάξαμε τη θέση μας παρά τις μεγάλες απειλές που δεχτήκαμε, υποστήριξε. «Δεν σκεφτήκαμε το πολιτικό κόστος μπροστά στο όφελος για τη χώρα από μια λύση του προβλήματος».

«Βρισκόμαστε αρκετά κοντά σε λύση, πιο κοντά από ποτέ, αλλά μένουν τα τελευταία κρίσιμα μέτρα και αυτά είναι τα πλέον δύσκολα», ξεκαθάρισε κλείνοντας.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:40 - 19 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.