ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκοπιανό: Ιστορική ευκαιρία για επίλυση βλέπει ο Λευκός Οίκος

10:50 - 20 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Σκοπιανό: Ιστορική ευκαιρία για επίλυση βλέπει ο Λευκός Οίκος
Ένα “ιστορικό παράθυρο” ευκαιρίας στην επίλυση του Σκοπιανού βλέπει ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, ο οποίος μάλιστα εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλουν Ελλάδα και ΠΓΔΜ για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής ονομασίας.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας το Σάββατο για τον εποικοδομητικό του ρόλο στην διαπραγματευτική διαδικασία, σημειώνοντας όμως παράλληλα πως ο παράγοντας του χρόνου πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος αναφέρεται ότι:

«Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς μίλησε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για να εκφράσει την εκτίμησή του για τον ηγετικό ρόλο που έχει διαδραματίσει, μαζί με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, στις προσπάθειες επίλυσης της μακρόχρονης διένεξης του ονοματολογικού. Συμφώνησαν ότι οι δύο πλευρές έχουν μια ιστορική ευκαιρία να επιλύσουν αυτό το ζήτημα και ότι ο χρόνος πρέπει ληφθεί υπόψη.

Ο αντιπρόεδρος ενθάρρυνε τον πρωθυπουργό Τσίπρα να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον πρωθυπουργό Ζάεφ για μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία. Η επίλυση αυτού του ζητήματος θα προωθήσει τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή», καταλήγει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.