ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Βόλτα σε ναρκοπέδιο η έξοδος στις αγορές

12:40 - 23 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Βόλτα σε ναρκοπέδιο η έξοδος στις αγορές
Αόριστο ευχολόγιο χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση. Στην ομιλία του στη Βουλή ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνηση είναι δημαγωγός στα λόγια και ανίκανη στην πράξη.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με μία ιστορική αναδρομή:

«Πριν από δυο χρόνια στις 22 Μαίου του 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τα προαπαιτούμενα: ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, Υπερταμείο Δημόσιας Περιουσίας, με λίγα λόγια το μνημόνιο plus». Τότε λέγατε ότι είναι τα τελευταία μέτρα. Το τι ακολούθησε είναι γνωστό».

«Δεσμευτήκατε για πλεονάσματα 3,5% ως το 2022 και μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο. Αυτά είναι ένα τέταρτο μνημόνιο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Κατήγγειλε ακόμα ότι η κυβέρνηση είναι δημαγωγός στα λόγια και ανίκανη στην πράξη. «Οσο ίσχυε το κανένα μέτρο του 2016, άλλο τόσο παραμύθι είναι η καθαρή έξοδος».

Για το ολιστικό σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση σημείωσε:

«Είναι ένα αόριστο ευχολόγιο. Συνυπάρχουν κάποιες αυτονόητες μεταρρυθμίσεις, με πολλές ιδεολογικές εμμονές και γενικότητες. Δεν ξέρουμε αν είναι δικό σας ή έχει γραφτεί από τους δανειστές».

«Δεν συνιστά συγκεκριμένο χάρτη αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Λείπει όχι μόνο το όραμα, αλλά και εφαρμοσμένες πολιτικές που θα φέρουν δουλειές και θα παράξουν πλούτο», πρόσθεσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι όταν μια χώρα σταματά να δανείζετε με χαμηλά επιτόκια και βγαίνει στις αγορές, πρέπει να το κάνει με ευνοϊκές συνθήκες. Εσείς πάτε ανάποδα στο ρεύμα. Βασίζεστε στο «μαξιλάρι ρευστότητας» που έγινε με υπερβολικά πλεονάσματα, συντάξεις που δεν πληρώνονται, και δημόσιες επενδύσεις που δεν υλοποιούνται, κατήγγειλε.

Την επόμενη ημέρα οι αγορές θα είναι πολύ αυστηρές αν εντοπίσουν πισωγύρισμα. Το σωσίβιο μπορεί να αποδειχθεί «τρύπιο» στη θάλασσα των αγορών. «Η έξοδος στις αγορές μοιάζει με βόλτα σε ναρκοπέδιο», σημείωσε κλείνοντας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.