ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Ουδέποτε ζητήσαμε προληπτική γραμμή

16:54 - 23 Μαϊ 2018 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Ουδέποτε ζητήσαμε προληπτική γραμμή
Η ΝΔ ουδέποτε ζήτησε προληπτική γραμμή στήριξης τόνισε στη δευτερολογία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που εκτός από τα θέματα της οικονομίας επέμεινε στην επίθεσή του στον Πρωθυπουργό για ζητήματα ασφάλειας, με αφορμή τη δράση του Ρουβίκωνα, αλλά και για το Σκοπιανό.

Η Ν.Δ. ουδέποτε ζήτησε προληπτική γραμμή είπε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε:

«Αυτό που είπαμε είναι ότι πρέπει να εξασφαλίσετε τη δυνατότητα της χώρας να δανείζεται με χαμηλά επιτόκια. Αισθάνεστε άνετος με τα επιτόκια σήμερα;», διερωτήθηκε και τόνισε πως αυτό που διαφοροποιεί την Ελλάδα από την Κύπρο και την Πορτογαλία, είναι το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015. «Μιλάτε για εξαγωγές τη στιγμή που έχουμε ακόμη capital controls».

«Η πραγματικότητα κ. Τσίπρα είναι ότι δεν είστε εδώ με τους πιο αδύναμους, αυτούς που πλήττονται από την πολιτική σας. Εμείς θέλουμε να συμμαζέψουμε το κράτος, εσείς θέλετε ένα πλαδαρό κράτος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και επεσήμανε πως η Ν.Δ. για διασφαλίσει χαμηλότερη φορολογία και επενδύσεις.

Μετά την καταδίκη από τη μεριά του Αλέξη Τσίπρα των απειλών του Ρουβίκωνα προς το πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε:

«Καλοδεχούμενη η καταδίκη της απειλής που δέχτηκα από ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι σήμερα ή τις προηγούμενες δεν είπατε τίποτα για τις υπόλοιπες αναρτήσεις και επιθέσεις του Ρουβίκωνα».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για επιλεκτική ανοχή της κυβέρνησης και υπογράμμισε: «Δημοκρατική ομαλότητα και Ρουβίκωνες δεν πάνε μαζί».

 «Ως προς την αναφορά σας για ιδεολογική μας συγγένεια με τη Χρυσή Αυγή, να σας θυμίσω ότι εσείς μαζί με την Χρυσή Αυγή ρίξατε την προηγούμενη κυβέρνηση», τόνισε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει ξεκάθαρα αν είναι στο τραπέζι το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν». Όπως είπε, «δώσατε την εντύπωση πως συμφωνήσατε και τώρα το ξανασκέφτεστε» και επανέλαβε πως «όταν διαπραγματεύεστε μόνος και ειδικά βράδυ κάνετε μεγάλη ζημιά».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.