ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατρούγκαλος: Να αποφεύγουμε δημοψηφίσματα εκεί που υπάρχει συναισθηματική φόρτιση

11:34 - 13 Ιουν 2018 | Πολιτική
Κατρούγκαλος: Να αποφεύγουμε δημοψηφίσματα εκεί που υπάρχει συναισθηματική φόρτιση
«Αν πιστεύει η αξιωματική αντιπολίτευση πως η κυβέρνηση δεν έχει την δεδηλωμένη μπορεί να προβεί σε πρόταση δυσπιστίας», σχολιάζει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, σχετικά με τις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

«Κατά το παρελθόν έχουμε ξαναδιαφωνήσει με τους Ανεξάρτητους Έλληνες αλλά ποτέ δεν εκβίασαν την κυβέρνηση. Σε μία κυβέρνηση συνεργασίας διαλέγεις εάν αυτά που σε ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που σε χωρίζουν» είπε ο κ. Κατρούγκαλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Το μεγάλο πρόβλημα για τη Νέα Δημοκρατία είναι πως το 2018 ο κ. Μητσοτάκης λέει όσα έλεγε ο κ. Γεωργιάδης το 2007 που χαρακτήριζε εθνικά επικίνδυνη την τότε υπουργό Εξωτερικών κα. Μπακογιάννη», τόνισε.

Ο κ. Κατρούγαλος σημείωσε: «Άκουσα ερώτηση για το πώς εξασφαλίζεται η συμφωνία. Για να μπει μία χώρα στο ΝΑΤΟ δεν αρκεί η πρόκληση πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή. Αυτό που περιλαμβάνει η συμφωνία είναι πως δεν θα υπάρξει κύρωση εάν δεν υπάρξουν οι απαραίτητες αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων. Εμείς ακολουθούμε την εθνική γραμμή, άρα δεν είμαστε απομονωμένοι».

Ερωτηθείς για τις φωνές που ζητούν δημοψήφισμα ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως γενικά είναι «οπαδός των δημοψηφισμάτων» αλλά, όπως επισήμανε, «πρέπει όμως να αποφεύγουμε δημοψηφίσματα εκεί που υπάρχει συναισθηματική φόρτιση». «Εμείς στην αναθεώρηση του Συντάγματος θα φέρουμε ρύθμιση που θα αναφέρει πως με 500.000 υπογραφές θα γίνεται δημοψήφισμα η Νέα Δημοκρατία θα την ψηφίσει;» διερωτήθηκε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.