ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

H πρόταση μομφής της ΝΔ-Σε θέσεις μάχης Τσίπρας, Μητσοτάκης

15:52 - 14 Ιουν 2018 | Πολιτική
H πρόταση μομφής της ΝΔ-Σε θέσεις μάχης Τσίπρας, Μητσοτάκης
Λίγο πριν από τις τέσσερις το μεσημέρι κατατέθηκε από τη ΝΔ η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Σε θέσεις μάχης Τσίπρας - Μητσοτάκης που ξεκίνησαν τη σύγκρουσή τους στη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο και ετοιμάζονται για νέα... μετωπική, αρχής γενομένης από το απόγεύμα της Πέμπτης για την πρόταση μομφής, με αφορμή το Σκοπιανό.

Τι αναφέρει η πρόταση δυσπιστίας

«Η κυβέρνηση έχει απωλέσει από καιρό την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και δεν είναι σε θέση να προασπίσει αποτελεσματικά τα εθνικά συμφέροντα», αναφέρουν οι 76 βουλευτές της ΝΔ που υπογράφουν την πρόταση δυσπιστίας.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει φτωχοποίηση των πολιτών από την κυβέρνηση που «υπέγραψε δύο αχρείαστα μνημόνια, δέσμευσε τη χώρα με βαριές περικοπές συντάξεων και μισθών, αύξησε τους φόρους, υποθήκευσε την δημόσια περιουσία. Η ανασφάλεια κυριαρχεί παντού. Με απαράδεκτες μεθοδεύσεις προκαλεί βλάβη στη λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου».

Ωστόσο, η ΝΔ δίνει έμφαση στη συμφωνία της κυβέρνησης με τα Σκόπια που «είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης του ελληνικού λαού. Η συμφωνία αυτή συναντά την αντίθεση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων.

Επιπροσθέτως δεν έχει καν εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο. Είναι μια επιζήμια συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα. Αναγνωρίζει δήθεν «Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα για τους βόρειους γείτονες μας. Πρόκειται για μείζονα εθνική υποχώρηση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», αναφέρει το κείμενο.

«Είναι μια κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας. Τα μέλη του κοινοβουλίου οφείλουν να αναλάβουν την ευθύνη τους απέναντι στον ελληνικό λαό και την ιστορία μας», τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ.

Μητσοτάκης: Δεν έχετε νομιμοποίηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως θα καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το Μεσοπρόθεσμο.

Ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά πως η κυβέρνηση δεν έχει την νομιμοποίηση να επισφραγίσει τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και αποφάσισε να προχωρήσει στην πρόταση δυσπιστίας.

Ο κ. Μητσοτάκης προκάλεσε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα «να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή σας».

Τσίπρας: Δώρο η πρόταση μομφής

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας, είπε από το βήμα της Βουλής πως για τον ίδιο η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί ένα "καλοδεχούμενο δώρο".

Επίσης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως λειτουργεί ως φερέφωνο του Αντώνη Σαμαρά.

"Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να μετατραπεί σε ένα θλιβερό φερέφωνο του κ.Σαμαρά, που έχτισε όλη του την πολιτική καριέρα πουλώντας ψεύτικο πατριωτισμό με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ", είπε ο Πρωθυπουργός.

Η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας θα ξεκινήσει στις 18.00 το απόγευμα της Πέμπτης.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 21:42 - 14 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.