ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από τη Βουλή στις Πρέσπες για τις υπογραφές

10:01 - 17 Ιουν 2018 | Πολιτική
Από τη Βουλή στις Πρέσπες για τις υπογραφές
Η κυβέρνηση ξεπέρασε το εμπόδιο της πρότασης μομφής και ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Νίκο Κοτζιά θα επισφραγίσουν το πρωί της Κυριακής τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό στις Πρέσπες.

Συγκεκριμένα, το «τελετουργικό» θα γίνει στο χωριό Ψαράδες του νομού Φλώρινας, στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας και φυσικά εκτός από τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών, θα είναι παρόντες και οι Σκοπιανοί ομόλογοί τους, Ζόραν Ζάεφ και Νίκολα Ντιμιτρόφ,

Επίσης, στην ειδική εκδήλωση θα παραβρεθούν ακόμα ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. Φεντερίκα Μογκερίνι, ο επίτροπος της Ε.Ε. αρμόδιος για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν και η εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γουτιέρες, Ροζμαρί Ντι Κάρλο, αναπληρώτρια γ.γ. για Πολιτικές Υποθέσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, που αναμένεται να ξεκινήσει στις 10.30, οι δύο πρωθυπουργοί, οι υπουργοί Εξωτερικών και οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα επιβιβαστούν σε σκάφη και θα μεταβούν στην άλλη όχθη της λίμνης, στην πλευρά της ΠΓΔΜ και συγκεκριμένα στην κωμόπολη Οτέσοβο. Εκεί θα παρακαθίσουν σε γεύμα.

Στην τελετή της υπογραφής θα παραστούν από την ελληνική πλευρά επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την περιοχή της Μακεδονίας. Το «παρών» θα δώσει ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ έχουν διαπιστευτεί περίπου 170 δημοσιογράφοι, εικονολήπτες και τεχνικοί, τόσο από την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, αλλά και από τη Βουλγαρία και τη Σερβία, για να καλύψουν την τελετή υπογραφής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.