ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πονοκέφαλος το προσφυγικό για τη Μέρκελ: Επιδιώκει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής

10:45 - 17 Ιουν 2018 | Πολιτική
Πονοκέφαλος το προσφυγικό για τη Μέρκελ: Επιδιώκει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής
Τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής, με αντικείμενο την προσφυγική κρίση, επιδιώκει η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Bild, η Καγκελάριος θέλει στη "μίνι" σύνοδο να συμμετέχουν όσες χώρες πλήττονται από το προσφυγικό ζήτημα και να πραγματοποιηθεί πριν από το τακτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (28 και 29 Ιουνίου), πιθανότατα στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Μέρκελ επιθυμεί σ’ αυτή τη συνάντηση να συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Αυστρία.

Η στάση της Ιταλίας πονοκεφαλιάζει την Ευρώπη, ενώ η Μέρκελ υφίσταται ισχυρή πίεση από τον κυβερνητικό της εταίρο, τους Χριστιανο-κοινωνιστές (CSU), καθώς ο αρχηγός τους και υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, απειλεί να δράσει -με ή χωρίς την έγκρισή της- δίνοντας εντολές για απελάσεις.

Από την πλευρά της, η Μέρκελ επαναλαμβάνει -σε κάθε ευκαιρία- ότι η απάντηση στην προσφυγική κρίση θα πρέπει να είναι ευρωπαϊκή και όχι ενός μεμονωμένου κράτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.