ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ υπέγραψαν τη συμφωνία-Νίμιτς: To καλύτερο δώρο γενεθλίων

11:59 - 17 Ιουν 2018 | Πολιτική
Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ υπέγραψαν τη συμφωνία-Νίμιτς: To καλύτερο δώρο γενεθλίων
Υπογράφηκε στη Μεγάλη Πρέσπα, η συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ από τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων αλλά και τον Μάθιου Νίμτς με την παρουσία Τσίπρα και Ζάεφ.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ υπέγραψαν τη συμφωνία των δύο χωρών για την μετονομασία της γειτονικής χώρας σε "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας".

Τη συμφωνία υπέγραψε και ο Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος είχε σήμερα τα γενέθλιά του και όπως είπε δεν θα μπορούσε να περιμένει καλύτερο δώρο.

"Η επίλυση του προβλήματος απαίτησε θάρρος, προσπάθεια και όραμα. Οι ηγέτες αυτοί επέδειξαν αυτά τα χαρακτηριστικά", είπε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ.

"Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για την ύπαρξη τέτοιας ποιότητας ηγετών σ’ αυτές τις δύο χώρες. Η διαδικασία ήταν μακρά, δυσχερής, αλλά η επεξεργασία των προβλημάτων οδήγησε σε μία δίκαιη και έντιμη συμφωνία. Και κυρίως, μπορεί να εφαρμοστεί. Αποτελεί ένα παράδειγμα του πώς δυο χώρες μπορούν να επιλύσουν ένα πρόβλημα", πρόσθεσε ακόμα για να κλείσει λέγοντας:

"Θέλω να ευχαριστήσω την Ε.Ε. και όσες χώρες συμμετείχαν σ’ αυτή τη διαδικασία και στήριξαν τη συμφωνία".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.