ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Καμμένος προαναγγέλλει το τέλος των μνημονίων, αλλά...ξεχνά το Μακεδονικό

18:21 - 19 Ιουν 2018 | Πολιτική
Ο Καμμένος προαναγγέλλει το τέλος των μνημονίων, αλλά...ξεχνά το Μακεδονικό
Μιλώντας σε τελετή εγκαινίων 14 διαμερισμάτων που πρόκειται να καλύψουν τις στεγαστικές ανάγκες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στη σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι, ο Πάνος Καμμένος έκανε εκτενείς αναφορές στη συμφωνία εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα, που αναμένεται να επισφραγιστεί στο Eurogroup της Πέμπτης, αλλά προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι δεν έκανε κάποια αναφορά στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό.

Η συμφωνία και η υπογραφή της στις Πρέσπες έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, αλλά και αναταράξεις στο κόμμα των ΑΝΕΛ. Ο κ. Καμμένος απέφυγε να αναφερθεί σε αυτό και μίλησε για την επόμενη μέρα της Ελλάδας.

«Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα έχουμε καλά νέα για την πατρίδα μας. Έρχονται καλύτερες ημέρες. Βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων και της επιτροπείας», είπε ο υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε:

«ο ελληνικός λαός πλήρωσε πολύ ακριβά την κρίση αυτά τα οκτώ χρόνια. Οικογένειες ολόκληρες διαλύθηκαν, άνθρωποι έχασαν την δουλειά τους, Ελληνόπουλα έφυγαν στο εξωτερικό - και αυτή ήταν η μεγαλύτερη πληγή για το έθνος - άνθρωποι αυτοκτόνησαν, παιδιά σταμάτησαν τις σπουδές τους. Έρχονται καλύτερες ημέρες».

«Μέσα σε αυτή την εβδομάδα που θα έχουμε την τελική απόφαση από το Eurogroup, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, ελπίζω ότι θα έχουμε την δυνατότητα να ανταποκριθούμε σε όλα αυτά τα οποία στερήθηκαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αυτά τα χρόνια και βεβαίως το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και οι οικογένειές τους» πρόσθεσε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο χρόνιο, όπως είπε, «πρόβλημα της στέγασης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που μετακινούνται λόγω υπηρεσιακών αναγκών, επιβαρύνοντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους».

Όπως είπε, το 2017, παραδόθηκαν 108 διαμερίσματα για τη στέγαση αξιωματικών, υπαξιωματικών και επαγγελματιών οπλιτών. «Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος της τετραετίας να έχουμε φτάσει πάνω από το 80% της κάλυψης των αναγκών των αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των ΕΠΟΠ σε όλη την Ελλάδα», υπογράμμισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.