ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιχείρηση «πολιτική αντεπίθεση» από την κυβέρνηση

12:35 - 22 Ιουν 2018 | Πολιτική
Επιχείρηση «πολιτική αντεπίθεση» από την κυβέρνηση
Να διαμορφώσει θετικό κλίμα για την ίδια και να αλλάξει ατζέντα επιχειρεί η κυβέρνηση λίγες ώρες μετά τη συμφωνία του Eurogroup και στο φόντο των δυσμενών δημοσκοπικών μηνυμάτων που λαμβάνει λόγω Σκοπιανού.

Έτσι, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μεταβαίνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο για να τον ενημερώσει σχετικά, ενώ συγκαλεί και την Κοινοβουλευτική Ομάδα, κατά πάσα πιθανότητα, στις 18.00 το απόγευμα για να μιλήσει στους Βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναδείξει τη σημασία της συμφωνίας για την πορεία της οικονομίας και την καθημερινότητα του πολίτη εκπέμποντας ένα συνολικό θετικό στίγμα. Άλλωστε το έχει απόλυτα ανάγκη λόγω της πίεσης που δέχεται από τη Ν.Δ. λόγω του θέματος του ονόματος της ΠΓΔΜ, που προς στιγμήν φαίνεται να στοιχίζει πολιτικά.

«Είμαστε ευχαριστημένοι, το χρέος είναι βιώσιμο, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις αγορές», τόνισε χτες ο υπουργός Οικονομικών που προσπάθησε να δώσει ήδη από χτες τον τόνο για την κοινή γνώμη. «Θα πρέπει να δει βελτίωση στην τσέπη του, ότι δεν θα είναι μια ανάπτυξη για λίγους, αυτή είναι η υπόσχεση που δίνει η ελληνική κυβέρνηση για το μέλλον». Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί και σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας ειδικά ενώπιον των Βουλευτών που αγωνιούν λόγω και της πίεσης που δέχονται ειδικά στη Β. Ελλάδα από τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Είναι ένα σήμα για τις διεθνείς αγορές. Κι ελπίζω αυτό και μια δημοσιονομική σταθερότητα να δούμε πώς θα μεταφραστεί ταχύτατα και απτά ως μήνυμα ελπίδας για τον Ελληνικό λαό. Όλα αυτά τα δημοσιονομικά και τα μαγικά ακρωνύμια και πρέπει να αφορούν τον Ελληνικό λαό και τη δημοκρατία. Να χτίζεται μια αχτίδα φωτός στην καθημερινή ζωή» ήταν η αναφορά του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΙΡΖΑ Νίοου Ξυδάκη νωρίτερα σήμερα στο Ρ/Σ. «στο Κόκκινο» που έδινε το στίγμα του κλίματος.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να εξετασθεί από το Μέγαρο Μαξίμου το πώς θα «γίνει» λιανά η συμφωνία αλλά και πώς θα αναστραφεί το κλίμα με το Μακεδονικό. Γιαυτό δεν αποκλείεται ο Πρωθυπουργός, που είναι και το ισχυρό επικοινωνιακό χαρτί, σύμφωνα με το Μαξίμου, της κυβέρνησης, να βγει σε περιοδείες ώστε να αναιρέσει αρνητικά σημάδια στις δημοσκοπήσεις.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.