ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τσίπρας έθεσε εκλογικά διλήμματα και «βάφτισε» Κουρτς τον Μητσοτάκη!

16:45 - 02 Ιουλ 2018 | Πολιτική
Ο Τσίπρας έθεσε εκλογικά διλήμματα και «βάφτισε» Κουρτς τον Μητσοτάκη!
Τα διλήμματα των επόμενων εθνικών εκλογών έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο Πρωθυπουργός, τόνισε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη για την επόμενη μέρα και έδωσε εντολή στους υπουργούς του να εντείνουν τις προσπάθειες, ώστε ο ελληνικός λαός να νιώσει πραγματικά βελτίωση στην καθημερινότητά του. Στο πλαίσιο αυτό είπε πως από εδώ και εμπρός και με την ελευθερία κινήσεων για τη χώρα να γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη, θα φανούν και οι διαφορές ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

"Έχουμε καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, χωρίς πιστωτικές γραμμές, χωρίς νέα προαπαιτούμενα έναντι μέτρων για το χρέος, χωρίς ασφυκτική επιτροπεία έναντι χρηματοδότησης. Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της ξανά", τόνισε στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε:

"Η νέα μέρα που καλούμαστε να σχεδιάσουμε δεν μπορεί να είναι μια επιστροφή στο παρελθόν, στις μέρες διαφθοράς, στις μέρες επίπλαστης αφθονίας των λίγων, χρειάζεται μια λελογισμένη επέκταση στη βάση των δυνατοτήτων της χώρας Στόχος μας η στήριξη των αδυνάμων και η τόνωση της αναπτυξιακής προπτικής της οικονομίας".

Προεκλογικά διλήμματα

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε στην ουσία της ομιλίας του, όπου ουσιαστικά έθεσε προεκλογικά μηνύματα. Αν και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να εξαντλήσει την τετραετία, ο Πρωθυπουργός έθεσε ξεκάθαρα διλήμματα σχετικά με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ:

"Όσο θα απομακρυνόμαστε από τη μνημονιακή περίοδο και όσο η στρατηγική της δίκαιης ανάπτυξης θα γίνεται πολιτική πράξη και δράση, τόσο οι διαχωριστικές πολιτικές γραμμές θα γίνονται πιο ορατές και σαφείς", είπε και έθεσε τα ερωτήματα:

"Διάλυση του Δημόσιου ή συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, για την ανασυγκρότησή του; Αυτό είναι ένα από τα κρίσιμα πολιτικά διλήμματα της επόμενης περιόδου".

Συνέχισε ακόμα λέγοντας πως "δεν μπορεί κανείς να μην πάρει θέση επίσης στο κρίσιμο ερώτημα αν στηρίξει το κοινωνικό κράτος και το ασφαλιστικό σύστημα ή τις απολύσεις γιατρών, δασκάλων ή πέντε αποχωρήσεις προς μια πρόσληψη που θέλει να επαναφέρει ο κ.Μητσοτάκης".

Και επίσης σημείωσε: "Ο λαός θέλει την ανάκτηση των ρυθμίσεων υπέρ των εργαζομένων και αύξηση του κατώτατου μισθού ή με την απορύθμιση της αγοράς εργασίας και κατάργηση του οχταώρου; 

Θέλει ένα δημόσιο αποτελεσματικό και ανταποδοτικό στην κοινωνία ή με το γενικευμένο outsourcing του που θέλει ο κος Μητσοτάκης;"

"Τώρα που κατέρρευσαν τα κινδυνολογικά σενάρια θα πρέπει να αντιπαρατεθούν απέναντί μας προγραμματικά. Και θα γίνουν πιο σαφείς οι ανατριχιαστικά αντικοινωνικές προτάσεις του", σημείωσε ακόμα χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός σε άκρως... προεκλογικό κλίμα.

Ακόμα, κατηγόρησε την ηγεσία της ΝΔ παίρνει το μέρος της ακραίας δεξιάς στην Ευρώπη και είπε πως ο κ. Μητσοτάκης συντάσσεται με τον κ. Κουρτς της Αυστρίας, ο οποίος όπως σημείωσε "όχι μόνο ανατροφοδοτεί μία αντιμεταναστευτική ρητορική αλλά τον συνδυάζει με μία ακραία νεοφιλελεύθερη πρόταση. Οπως πρόσφατα, που ψήφισε νόμο για 12ωρη υποχρεωτική εργασία".

"Αυτή είναι η νέα πολιτική οικογένεια του κου Μητσοτάκη. Η πολιτική συμμαχία μιας ακραίας δεξιάς που θέλει να αφήσει μόνη της την Ελλάδα να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση και να επιβάλει στην Ευρώπη την πιο αντικοινωνική ατζέντα", πρόσθεσε.

Το πότε θα γίνουν εκλογές είναι φυσικά άγνωστο. Μπορεί το φθινόπωρο, μπορεί και τον Μάιο του 2019. Η πόλωση, πάντως, ξεκίνησε...

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 17:03 - 02 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.