ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντάρτικο Κατσίκη: Καταψηφίζει απλή αναλογική και κατάτμηση περιφερειών

18:51 - 12 Ιουλ 2018 | Πολιτική
Αντάρτικο Κατσίκη: Καταψηφίζει απλή αναλογική και κατάτμηση περιφερειών
Όπως είχε προαναγγείλει, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ., Κώστας Κατσίκης, θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο "Κλεισθένης", καθώς, όπως είπε διαφωνεί με την καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές και την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών.

το νέο εκλογικό σύστημα θα οδηγήσει σε ακυβερνησία και θα καταστήσει όμηρο των διαθέσεων της μειοψηφίας την εκάστοτε πλειοψηφία στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς δεν υπάρχει κουλτούρα συναίνεσης. «Σκεφτείτε πόσο δύσκολο θα είναι σε ένα πολυσυλλεκτικό περιβάλλον να πρέπει να περάσει ετήσιο πρόγραμμα έργων» είπε.

Για την κατάτμηση των μεγάλων περιφερειών σημείωσε: «Εξηγείστε μου, παρακαλώ, γιατί η κατάτμηση της περιφέρειας Αττικής βοηθά κυρίως τα μικρά κόμματα, στην καλύτερη εκπροσώπησή τους; Ποιος τους εξασφαλίζει ότι θα εκπροσωπούνται και στα δύο μέρη της κατατμημένης περιφέρειας; Κανένας. Αντιθέτως, είναι βέβαιο ότι η διαιρεμένη περιφέρεια δεν θα εκπροσωπείται από βουλευτή μικρού κόμματος» είπε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. και πρόσθεσε: «Μέσα σ' αυτή τη Βουλή τα μικρά κόμματα είναι έξι. Μου κάνει εντύπωση μεγάλη, πώς το Ποτάμι, που μπορεί να είναι βέβαια σίγουρο για το αβέβαιο και σκοτεινό μέλλον του, αλλά κυρίως το ΠΑΣΟΚ, τάσσονται υπέρ της κατάτμησης των περιφερειών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.