ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πόλεμος» Τσίπρα-Μητσοτάκη με… επιστράτευση Γαλιλαίου και Καβάφη!

19:04 - 20 Αυγ 2018 | Πολιτική
«Πόλεμος» Τσίπρα-Μητσοτάκη με… επιστράτευση Γαλιλαίου και Καβάφη!
Το τέλος του ελληνικού προγράμματος ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μάχονται για το ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις και για να πετύχουν το σκοπό τους επιστρατεύουν από τον Καβάφη μέχρι τον Γαλιλαίο.

Το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και όλα τα στελέχη, υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν από το πρωί της Δευτέρας να δημιουργήσουν ένα πανηγυρικό κλίμα για το τέλος των μνημονίων. Φιέστες βέβαια δεν θα γίνουν, αλλά όπως έγινε γνωστό ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να βγάλει διάγγελμα την Τρίτη από την Ιθάκη.

Ένα μέρος με ιδιαίτερο συμβολισμό. Ομηρικό, αλλά και καβαφικό που θα σημάνει το τέλος της ελληνικής Οδύσσειας. Του ταξιδιού. Της δύσκολης περιπέτειας, που ο Πρωθυπουργός θα χρεώσει στις προηγούμενες κυβερνήσεις και που, όμως, θα ισχυριστεί ότι είχε αίσιο τέλος, χάρη στις δικές του προσπάθειες.

Η αντίδραση της ΝΔ στην είδηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει στην Ιθάκη για το διάγγελμα ήταν άμεση και… ποιητική, καθώς περιείχε στίχους του Κώστα Καβάφη, από το ποίημα «Ιθάκη».

Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση πως εξαπατά τον λαό, καθώς αποκρύπτει ότι από το 2015 έως το 2018 η χώρα χρεώθηκε με επιπλέον βάρη εξαιτίας τον επικίνδυνων χειρισμών της περιόδου Βαρουφάκη. Παράλληλα, από τη ΝΔ σημειώνουν πως το αφήγημα της καθαρής εξόδου δεν έχει βάση, καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα για μέτρα που θα ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό για πολλά χρόνια στο μέλλον.

Σε αυτές τις επιθέσεις της ΝΔ και φυσικά στους στίχους του Καβάφη που η αξιωματική αντιπολίτευση αφιέρωσε στον Αλέξη Τσίπρα, το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε με προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κυβερνητικές πηγές απαριθμούν παλαιότερες δηλώσεις του Προέδρου της ΝΔ, οι οποίες σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου ήταν κινδυνολογικές και που τελικά ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν.

«Είναι πράγματι δύσκολο να αποδεχτεί ο Μητσοτάκης την πραγματικότητα του τέλους των μνημονίων», αναφέρουν από το Μέγαρο Μαξίμου που κλείνουν την επίθεσή τους με Γαλιλαίο.

Αναφέρουν πως ο κ. Μητσοτάκης αρνείται το τέλος των μνημονίων, όπως κάποτε οι εκπρόσωποι του παλιού καθεστώτος αρνήθηκαν ότι η γη γυρίζει. «κι όμως κινείται», σημειώνουν με νόημα από το Μαξίμου.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 19:08 - 20 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.