ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε προεκλογικούς ρυθμούς η χώρα μετά το διάγγελμα Τσίπρα

21:32 - 21 Αυγ 2018 | Πολιτική
Σε προεκλογικούς ρυθμούς η χώρα μετά το διάγγελμα Τσίπρα
Με το γεμάτο συμβολισμούς «πανηγυρικό» διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έδωσε το σύνθημα για έναν ανεπίσημο προεκλογικό αγώνα στον οποίο ο ίδιος, ως άλλος Οδυσσέας που οδήγησε την χώρα στην Ιθάκη της, θα συνεχίσει να μάχεται κατά των προσώπων που μας οδήγησαν στα μνημόνια –εξαιρώντας φυσικά τον εαυτό του και το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε-.

Το διάγγελμά είναι η έναρξη μιας παρατεταμένης προεκλογικής αντιπαράθεσης με τον πρωθυπουργό να δέχεται και να εξαπολύει πυρά από και προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στους προκατόχους του, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «μέσα σε πέντε χρόνια συνέβησαν πρωτοφανή πράγματα για χώρα σε καιρό ειρήνης. Υλοποιήθηκαν σκληρά μέτρα λιτότητας, ενώ η Δημοκρατία ευτελίστηκε».

Συνέχισε δε λέγοντας πως «τραπεζίτες έγιναν πρωθυπουργοί και πρωθυπουργοί τραπεζίτες».

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε πως ο ελληνικός λαός αποφάσισε να αλλάξει τη μοίρα του: «Πριν από τρία χρόνια πήρε μία ιστορική απόφαση να πάρει το τιμόνι από εκείνους που οδήγησαν τη χώρα σε βράχια και να το δώσει σε νέους καπετάνιους. Αναλάβαμε το καθήκον με υπευθυνότητα» είπε, προσθέτοντας:  «Περάσαμε από πολλά κύματα. Το πλήρωμα άλλαξε. Άλλοι φοβήθηκαν τα κύματα και άλλοι θέλησαν να τα δαμάσουν». 

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμισε ότι σε αυτή την αφετηρία της νέας εποχής «δεν θα διαπράξουμε την ύβρι να αγνοήσουμε τα διδάγματα της Ελλάδας των μνημονίων», «δε θα αφήσουμε τη λήθη να μας παρασύρει» και «δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι»: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις αιτίες και τα πρόσωπα που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια». Διότι όπως είπε αυτά «είναι τα εφόδια μιας χώρας που γράφει τη νέα σελίδα της ιστορίας της, σε χρόνο ενεστώτα».

 «Φτάσαμε στον προορισμό μας, βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά  δεν τελειώσαμε εδώ» τόνισε. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι νέες μάχες είναι τώρα μπροστά μας» είπε. «Οι σύγχρονοι μνηστήρες είναι εδώ και στέκονται ακόμα απέναντι» και είναι «όσοι επιθυμούν να δουν το καράβι ξανά να θαλασσοδέρνεται και το λαό ξανά στα αμπάρια». «Δεν πρόεκιται να αφήσουμε την Ιθάκη στα χέρια τους» υπογράμμισε. 

Η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή, κατέληξε.

Η απάντηση Μητσοτάκη στο διάγγελμα Τσίπρα

Δριμεία και άμεση ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η νέα σημερινή παράσταση του κ. Τσίπρα στην Ιθάκη προκαλεί μόνο θλίψη και οργή. Δεν συνεχίζει μόνο να λέει ψέματα. Ακόμη και σήμερα, που θα έπρεπε να πρυτανεύει η αυτογνωσία και η ενότητα απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος, επιμένει να διχάζει τους Έλληνες», σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Σκηνοθετεί και πάλι ψεύτικα γεγονότα, όπως έκανε το βράδυ της 23ης Ιουλίου. Τότε που, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ακούγαμε τις διαβεβαιώσεις των υπουργών του ότι όλα έβαιναν καλώς, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες συνάνθρωποί μας καίγονταν στο Μάτι. Ο κ. Τσίπρας ακόμη δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για την πρωτοφανή αυτή τραγωδία, έστω από ντροπή ή φιλότιμο. Ό,τι έκανε με τις φωτιές, το επαναλαμβάνει σήμερα με την οικονομία.

Γι αυτό, σε μια μόνο φράση μπορώ να συμφωνήσω μαζί του. Οι Έλληνες δεν είναι λωτοφάγοι. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 00:23 - 22 Αυγ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.