ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μητσοτάκης υψώνει (ξανά) το... λάβαρο του Σκοπιανού ενόψει ΔΕΘ

16:55 - 03 Σεπ 2018 | Πολιτική
Ο Μητσοτάκης υψώνει (ξανά) το... λάβαρο του Σκοπιανού ενόψει ΔΕΘ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναφέρει ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, με αφορμή την αποκάλυψη ότι το "Βόρεια Μακεδονία" αποτελούσε εδώ και μία δεκαετία την επιθυμία των Σκοπιανών. Ενόψει και της ανόδου του στη ΔΕΘ, ο Πρόεδρος της ΝΔ επαναλαμβάνει επίσης πως δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να πει ναι στη συγκεκριμένη συμφωνία και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Νίκο Κοτζιά πως έδωσαν στην ΠΓΔΜ αυτό που χρόνια διεκδικούσε.

Στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει συγκεκριμένα πως «η σημερινή αποκάλυψη από τα Wikileaks ότι τα Σκόπια ζητούσαν ήδη από το 2008 να ονομαστεί η χώρα τους "Βόρεια Μακεδονία" και οι κάτοικοί τους "Μακεδόνες" που μιλούν τη δήθεν "Μακεδονική" γλώσσα, επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο αυτό που επισημαίνω όλους αυτούς τους μήνες. Ότι οι κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς θέλησαν να εμφανίσουν ως τάχα επιτυχία τους μία άκρως επιζήμια συμφωνία για την Ελλάδα, καθώς ικανοποίησαν όσα διαχρονικά ζητούσαν τα Σκόπια και απέρριπταν όλες οι προηγούμενες  κυβερνήσεις».

Οι αποκαλύψεις των Wikileaks δημιουργούν πρόβλημα στον Αλέξη Τσίπρα, ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ και ασφαλώς η ΝΔ δεν θα μπορούσε να μην την εκμεταλλευθεί. Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης βάζει μπροστά το συγκεκριμένο εθνικό θέμα, που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στη Βόρεια Ελλάδα.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 17:40 - 03 Σεπ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.