ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρίτσης: Η περίοδος λιτότητας και επιτροπείας είναι παρελθόν

16:05 - 05 Σεπ 2018 | Πολιτική
Χαρίτσης: Η περίοδος λιτότητας και επιτροπείας είναι παρελθόν
«Πλέον, μετά την 20η Αυγούστου, αφήνουμε οριστικά πίσω μας την περίοδο της λιτότητας και της επιτροπείας», τονίζει ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Οριστικά πίσω μας βλέπει την περίοδο της λιτότητας και της επιτροπείας ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, μετά την 20η Αυγούστου.

Στην πρώτη συνέντευξη από την ανάληψη των νέων καθηκόντων του ο κ. Χαρίτσης σημειώνει πώς το ζητούμενο είναι «η μετάβαση στην νέα ιστορική φάση για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία θα γίνει αντιληπτή, θα αποτυπωθεί στην καθημερινή ζωή των πολιτών».

Οι προτεραιότητες

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισημαίνει ότι προτεραιότητα είναι η υλοποίηση μέτρων που αφορούν τη στήριξη της εργασίας, που αίρουν τις αδικίες,«άμεσα μέτρα που θα γίνουν αντιληπτά από τους πολίτες έτσι ώστε να είναι σαφές ότι περάσαμε σε αυτή τη νέα φάση».

Εν όψει και της ΔΕΘ το πακέτο προτεραιοτήτων του Υπουργείο Εσωτερικών περιλαμβάνει τη συνέχιση τομών και μεταρρυθμίσεων «στη λογική της εμβάθυνσης της δημοκρατίας, της ενίσχυσης της λαϊκής συμμετοχής στα δημόσια πράγματα». Ενώ ενόψει της συνάντησης του με τους φορείς της αυτοδιοίκησης, ο κ. Χαρίτσης τονίζει πως «έχουμε δείξει όλο το προηγούμενο διάστημα ότι στόχος μας είναι η σύνθεση και η συναίνεση», για να τονίσει παράλληλα πως όμως πρέπει να είναι σαφές το μήνυμα προς όλους ότι ο Κλεισθένης είναι νόμος του Κράτους, είναι μια μεταρρύθμιση η οποία θα υλοποιηθεί.

Στις προτεραιότητες του νέου υπουργού συγκαταλέγεται και η συνέχιση και επιτάχυνση της προσπάθειας των τελευταίων χρόνων για την απόδοση ιθαγένειας σε εκείνες τις κατηγορίες συμπολιτών μας που βάσει του νόμου το δικαιούνται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.