ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΥΡΙΖΑ: Εξορμήσεις, συμμαχίες και... ανοίγματα ενόψει αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών

07:55 - 19 Σεπ 2018 | Πολιτική
ΣΥΡΙΖΑ: Εξορμήσεις, συμμαχίες και... ανοίγματα ενόψει αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών
Η επανασυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ και η αναζήτηση συμμαχιών ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και των ευρωεκλογών βρέθηκε στον πυρήνα της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά στελέχη για τα ψηφοδέλτιά του, ενώ αποφασίστηκε τα στελέχη του να ξεκινήσουν εξορμήσεις σε ολόκληρη τη χώρα για να υπάρξει μεγαλύτερη επαφή με τους πολίτες.

Σύμφωνα με πηγές, σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο βασικός κορμός των ψηφοδελτίων αναμένεται μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Ως γνωστόν αναζητείται ανανέωση και στήριξη σε πρόσωπα που δεν προέρχονται απαραίτητα από το κόμμα, αλλά έχουν επιδείξει έργο στις τοπικές κοινωνίες, όπου πολιτεύονται. Αναφορικά με τις ευρωεκλογές τα μέλη του οργάνου έκαναν εκτενή ανάλυση της ευρωπαϊκής αριστεράς που θα ξεκινήσει διαδικασίες στις 28-29 Σεπτεμβρίου, οπου εκτιμάται οτι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορει να γινει καταλύτης ευρύτερων συνεργασιών της Αριστεράς, των Πρασίνων, μέρους της σοσιαλδημοκρατίας και γενικώς των προοδευτικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το επόμενο διάστημα θα αναδειχτούν με σαφήνεια οι διαχωριστικές γραμμές του προγράμματος της κυβέρνησης και της ΝΔ , καθώς οι πολιτες θα εχουν την ευκαιρία να κρινουν επι της προγραμματικής βάσης των κομμάτων. Παραλληλα, απο τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκινούν εξορμήσεις, με στελέχη και υπουργούς να διοργανώνουν ομιλίες και κομματικές συγκεντρώσεις για ενημέρωση της κοινωνίας.

Τέλος, οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως η εικόνα απο τον κόσμο είναι θετική αναφορικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και εξίσου σημαντική η προσδοκία των πολιτών για να αποτυπωθούν τα θετικα στην καθημερινότητα τους.

Η νέα συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναμενεται στις 5-6 Οκτωβρίου, με βασικό στοχο την περαιτέρω ανασυγκρότηση του κόμματος, την ανάκαμψη και την επανασυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.