ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαβρόφ: Πολλές «μακεδονικές» πολιτικές δυνάμεις αμφισβητούν τη συμφωνία των Πρεσπών

21:12 - 21 Σεπ 2018 | Πολιτική
Λαβρόφ: Πολλές «μακεδονικές» πολιτικές δυνάμεις αμφισβητούν τη συμφωνία των Πρεσπών
Πολλές "μακεδονικές" πολιτικές δυνάμεις αμφισβητούν τη νομιμότητα της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων για το όνομα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος παράλληλα επέκρινε τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. για ανάμειξη στα εσωτερικά ζητήματα της ΠΓΔΜ.

Πιο αναλυτικά, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως η Μόσχα δεν υποστηρίζει κάποια συγκεκριμένη απόφαση στο επικείμενο δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ.

H νομιμότητα της συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων "αμφισβητείται από πολλές πολιτικές δυνάμεις της "Μακεδονίας"" σημείωσε, προσθέτοντας πως, σε αντιδιαστολή, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. στηρίζουν ενεργά τη συμφωνία, και με αυτόν τον τρόμο αναμειγνύονται στα εσωτερικά ζητήματα της ΠΓΔΜ.

Πολλοί Αμερικανοί και Ευρωπαία αξιωματούχοι που πρόσφατα επισκέφθηκαν τη χώρα εξέφρασαν δημοσίως τη στήριξή τους στη συμφωνία, συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

"Αν αυτό δεν είναι άμεση ανάμειξη στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας, τότε δεν ξέρω τι μπορούμε να αποκαλέσουμε ανάμειξη" ανέφερε ο Λαφρόφ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.