ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή η σύμβαση δωρεάς μεταξύ Ιδρύματος Ωνάση και Δημοσίου

18:44 - 24 Σεπ 2018 | Πολιτική
Στη Βουλή η σύμβαση δωρεάς μεταξύ Ιδρύματος Ωνάση και Δημοσίου
Κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Κύρωση Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης", του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (Ω.Κ.Κ.) και του Ελληνικού Δημοσίου και Λοιπές Διατάξεις».

Αντικείμενο της δωρεάς, που ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ, είναι η κατασκευή νέας πτέρυγας του ΩΚΚ, ο πλήρης εξοπλισμός της νέας πτέρυγας, η επιλεκτική ανακατασκευή μεμονωμένων δωματίων και χώρων του υφιστάμενου αυτόνομου κτηρίου του ΩΚΚ που επηρεάζονται άμεσα από την προσθήκη της νέας πτέρυγας, η ανανέωση μέρους του εξοπλισμού του υφιστάμενου κτηρίου του ΩΚΚ, η δημιουργία πρόσθετων υπόγειων θέσεων στάθμευσης και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Επίσης, η ίδρυση και ο εξοπλισμός του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου, η δημιουργία ελικοδρομίου για την επείγουσα μεταφορά σθενών και μοσχευμάτων, καθώς και η σύσταση και λειτουργία σύγχρονης και πλήρως ανανεωμένης παιδιατρικής κλινικής εξειδικευμένης στην παιδική καρδιολογία και καρδιοχειρουργική.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, «με τη σύμβαση εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον, αφού αναβαθμίζει τις ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες από το ΩΚΚ, εδραιώνει το ΩΚΚ ως "κέντρο αριστείας" και αναφοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προάγει την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας των κατοίκων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των ανασφάλιστων πολιτών και εξοικονομεί δημοσιονομικό όφελος που θα προκύψει από την αποφυγή σημαντικών δαπανών που καταβάλλονται σήμερα από το ελληνικό Δημόσιο για τη διενέργεια ιατρικών πράξεων μεταμόσχευσης στο εξωτερικό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.