ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Δύναμη Ελληνισμού»: Ο δωδεκάλογος του κόμματος Μπαλτάκου-Καμμένου

14:25 - 02 Οκτ 2018 | Πολιτική
«Δύναμη Ελληνισμού»: Ο δωδεκάλογος του κόμματος Μπαλτάκου-Καμμένου
«Δύναμη Ελληνισμού» ονομάζεται το νέο κόμμα που παρουσίασαν και επίσημα την Τρίτη οι κ.κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος και Δημήτρης Καμμένος.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, δόθηκε στη δημοσιότητα και η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος με δώδεκα βασικά σημεία.

Πρόκειται για ένα νέο δεξιό, πατριωτικό - όπως το αποκαλούν - κόμμα, το οποίο θα απευθύνεται στο εκλογικό ακροατήριο που βρίσκεται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας οι κ.κ. Μπαλτάκος και Καμμένος επισήμαναν ότι η πολιτική τους πρωτοβουλία αποσκοπεί στην διατράνωση ότι:

«1. Πατρίδα μας είναι ο οικουμενικός Ελληνισμός. Οικία μας η πατροπαράδοτη ελληνική οικογένεια.

2. Το Ελληνικό έθνος, αξιολογικά και πολιτιστικά, προηγείται και το Ελληνικό κράτος ακολουθεί. Πρώτα το έθνος, μετά το κράτος.

3. Η προάσπιση και διαφύλαξη των προαιώνιων παραδόσεων και αξιών του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας αποτελεί την πρώτιστη φροντίδα και στόχευση μας.

4. Η Ελληνορθόδοξη παιδεία, ως υποστύλωμα και προάγγελος εθνικής και ορθόδοξης αντίληψης των Ελληνόπουλων, πρέπει να αποκατασταθεί.

5. Η αποκατάσταση πλήρους εθνικής κυριαρχίας αποτελεί για εμάς γνώμονα και πυξίδα.

6. Οι Έλληνες της εργασίας και του μόχθου είναι η ψυχή και η καρδιά του Ελληνικού κράτους - από αυτούς προερχόμαστε και σε αυτούς προσβλέπουμε.

7. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινωνίας.

8. Η πλήρης επιβολή νόμου και τάξης αποτελεί προϋπόθεση για την ευημερία του λαού. Ευημερία χωρίς ασφάλεια δεν νοείται.

9. Μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους και τους ανέργους είναι η ραγδαία οικονομική ανάπτυξη. Οι αριστερές ιδέες, αντιλήψεις και πρακτικές την παρεμποδίζουν.

10. Η πληθυσμιακή και θρησκευτική αλλοίωση του Ελληνικού λαού, λογω της λαθρομετανάστευσης, πρέπει να διακοπεί.

11. Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική.

12. Τιμούμε και υπερασπιζόμαστε όσα οι προηγούμενες γενεές μας παρέδωσαν και δεν αφιστάμεθα από αυτά, όποια και αν είναι τα σημεία των καιρών.

Για έναν Ελληνισμό Οικουμενικό

Για μια Ελλάδα Ισχυρή

Για μια Ελλάδα Ορθόδοξη

Για την Ελλάδα των δύο σημαιών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.