ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρίτος υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Τζουμάκας

13:09 - 15 Ιουλ 2023 | Πολιτική
Τρίτος υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Τζουμάκας
Καταθέτοντας επιστολή στην Κεντρική Επιτροπή, στην οποία αναλύει τις θέσεις του και τους λόγους που αποφάσισε να προχωρήσει στο να είναι υποψήφιος, ο Στέφανος Τζουμάκας γνωστοποίησε επισήμως ότι διεκδικεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνεδρίαση της επιτροπής να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πρόκειται για την τρίτη υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από αυτή της Έφης Αχτσιόγλου και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Το άλλοτε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και νυν της Κουμουνδούρου αποτελεί έκπληξη, καθώς δεν βρισκόταν μεταξύ των ονομάτων που είχαν ακουστεί για τη διεκδίκηση της ηγεσίας.

Μέσα από την επιστολή του εξηγεί το πώς πρέπει, σύμφωνα με τον ίδιο, να κινηθεί στο εξής ο ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει να επανέλθει σε υψηλά ποσοστά, να είναι ισχυρή αντιπολίτευση και μελλοντικά να διεκδικήσει εκ νέου τη διακυβέρνηση της χώρας.

Στο κείμενο της υποψηφιότητάς του, ο Στέφανος Τζουμάκας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι μπορεί να συμβάλει «με γνώση, εμπειρία και εντιμότητα στην αλλαγή πορείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τη συγκρότηση μιας στρατηγικής νίκης στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση και την ανασύνταξη του προοδευτικού κινήματος με στόχο την υλοποίηση της πολιτικής μας υπέρ της χώρας και του ελληνικού λαού».

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Τζουμάκα:

tzoumakas

tzoumakas2

tzoumakas3

Σημειώνεται ότι στην διήμερη συνεδρίαση θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος και θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα και ο οδικός χάρτης για την εκλογή αρχηγού. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ανακοινώσει δημοσίως τις υποψηφιότητές τους η Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ αναμένεται να υποβάλλει την δική του ο Νίκος Παππάς. Ερωτηματικά αποτελούν ο Παύλος Πολάκης και η Ρένα Δούρου.

Άλλο όνομα που «παίζει» είναι και αυτό του Διονύση Τεμπονέρα, αν και ο ίδιος το έχει αποκλείσει με δήλωσή του, τουλάχιστον σε αυτήν τη φάση της διαδικασίας.

Η συνεδρίαση που χαρακτηρίζεται «ιστορική» είναι κλειστή για τα Μέσα Ενημέρωσης και θα γίνει και μία πρώτη συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα. Παράλληλα αναμένεται να συζητηθούν οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να εξουσιοδοτηθεί η Πολιτική Γραμματεία για τους περαιτέρω χειρισμούς και τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες για της περιφέρειες και τους δήμους.

Στην συνεδρίαση δεν παραβρίσκεται ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:22 - 15 Ιουλ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.