ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βορίδης: Η Αριστερά έχει υποστεί μια βαθύτατη στρατηγική ήττα

15:02 - 23 Οκτ 2023 | Πολιτική
Βορίδης: Η Αριστερά έχει υποστεί μια βαθύτατη στρατηγική ήττα
Για τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μίλησε σε σημερινή συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90,1», ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι  «για την κυβέρνηση το τι συμβαίνει στο ΣΥΡΙΖΑ, έχει ελάχιστη σημασία [...] δεν είναι ο... καημός μου τι είδους αντιπολίτευση θα υπάρχει, αυτό είναι μια σεβαστή επιλογή του ελληνικού λαού». Και, εν κατακλείδι, «εμένα με ενδιαφέρει να ενισχύεται η επιρροή των ιδεών της Δεξιάς, με ενδιαφέρει να ενισχύεται η πολιτική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή είναι η δουλειά μου».

Σε επόμενο σημείο, σημείωσε ότι «το έχω πει εδώ και πολύ καιρό» - ότι «η Αριστερά έχει υποστεί μια βαθύτατη στρατηγική ήττα, ήττα στην ιδεολογική και πολιτική ηγεμονία». Ήττα, η οποία, όπως είπε, κατεγράφη στις εθνικές εκλογές και επικυρώθηκε στις αυτοδιοικητικές, όπου η μείζων αντιπολίτευση δεν είχε έναν υποψήφιο περιφερειάρχη στο β' γύρο. Τούτων δοθέντων, «αν κάποιος προσπαθεί να τα εξηγήσει λέγοντας ότι "με το που διώξαμε τον Τσίπρα και φέραμε τον Κασσελάκη, άλλαξαν όλα", θεωρώ ότι ήδη διαπιστώνει ότι το ζήτημα είναι πολύ πιο σύνθετο και πολύ πιο δύσκολο. Αν, επίσης, κάποιος λέει ότι "θα φύγουν τα 'βαρίδια', τύπου Φίλης, Σκουρλέτης, Τσακαλώτος, Αχτσιόγλου και θα απογειωθεί το αερόστατο που λέγεται Κασσελάκης», νομίζω ότι επίσης δεν καταλαβαίνει τις διεργασίες που έχουν γίνει στην ελληνική κοινωνία».

«Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, παρατήρησε ότι ένα ριζοσπαστικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ μετακινήθηκε προς το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και ένα άλλο κομμάτι είτε μετακινήθηκε προς την αποχή είτε προς το ΠΑΣΟΚ.

Και σε ένα γενικότερο σχόλιο, «η δεύτερη κάλπη έχει, κατά το μάλλον ή ήττον, χαρακτηριστικά αξιολόγησης προσώπων -και αυτό το είχα πει πολύ πριν την πρώτη κάλπη». Όπως, επίσης, «είχα πει από τότε ότι τα πολιτικά συμπεράσματα επρόκειτο να βγουν στην πρώτη κάλπη [...] αν κάποιος ήθελε να στείλει πολιτικό μήνυμα, γιατί δεν πήγε να ψηφίσει υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΠΑΣΟΚ;», διερωτήθηκε εξ άλλου.

Σε άλλο θέμα και με αφορμή τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, ο υπουργός Επικρατείας, σημείωσε ότι «το ζήτημα της ενέργειας και εν γένει της ακρίβειας [...] προφανώς αποτελεί ένα από τα κεντρικά θέματα που απασχολούν την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Το μέτρο των επιδοτήσεων στην ενέργεια θέλει σκέψη [...] είναι από τα θέματα που πρέπει να εξετάσουμε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.