ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οπαδική βία: «Βουβή» σύσκεψη στο Μαξίμου- Δευτέρα οι ανακοινώσεις

14:37 - 09 Δεκ 2023 | Πολιτική
Οπαδική βία: «Βουβή» σύσκεψη στο Μαξίμου- Δευτέρα οι ανακοινώσεις
Διάρκεια δύο ωρών είχε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, χωρίς, ωστόσο, να ανακοινωθούν αποφάσεις. Η κυβέρνηση παραπέμπει στην ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη τη Δευτέρα (11/12).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη αξιολογήθηκαν «όλες οι σκληρές επιλογές» και οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν πλέον την κεντρική κατεύθυνση ώστε να σχεδιάσουν τις ενέργειές τους. Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει με έμφαση να μην διαρρρεύσει το παραμικρό, ωστόσο στο τραπέζι των επιλογών είναι η διακοπή των πρωταθλημάτων του επαγγελματικού αθλητισμού, η διεξαγωγή των αγώνων χωρίς φιλάθλους ή το κλείσιμο των Συνδέσμων των οργανωμένων οπαδών.

Δεδομένη επίσης θα πρέπει να θεωρείται η αυστηροποίηση των ποινών.

Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της υπόθεσης το γεγονός ότι παρών στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν και ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Λίγες ώρες πριν τη σύσκεψη, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειτα να μείνουμε με σταυρωμένα ρτα χέρια» και πρόσθεσε πως  «όσοι καταδικαστούν για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή».

«Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια του αστυνομικού που δίνει τη μάχη της ζωής του γιατί βρέθηκε στο σημείο που όφειλε να είναι για να προστατεύσει όλους εμάς τους υπόλοιπους. Και αυτό το νέο παιδί είναι πιθανό να μην γυρίσει στο σπίτι του. Και προσευχόμαστε όλοι για να γυρίσει υγιής και δυνατός στο σπίτι του», σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Μιλάμε για εγκληματίες, δεν νομίζω ότι κάποιοι από αυτούς που πήγαν στο βόλεϊ, ξέρουν τι σημαίνει φιλέ, σετ. Πήγαν για κάποιον συγκεκριμένο λόγο και δεν έχουν χρώμα, ούτε ομάδα. Αυτοί που είναι εγκληματίες, είναι εγκληματίες. Ήδη έχει εξαγγείλει παρέμβαση ο υπουργός Δικαιοσύνης και θα είναι η τρίτη για μία σειρά αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Τώρα, όσοι καταδικαστούν για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Αντιλαμβανόμαστε την οργή και δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Πρωθυπουργός είχε πει τον Αύγουστο ότι όλα αυτά είναι δυναμικά, εφόσον παρατηρηθεί έξαρση. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που εργάζονται, τους ανθρώπους που είναι γύρω από τον αθλητισμό, τους φιλάθλους που θέλουν να πάνε με τις οικογένειές τους να δουν τον αγώνα».

Το πρωί αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη, και οι υπόλοιποι από τους 424 προσαχθέντες για την υπόθεση, με τις έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών να είναι σε πλήρη εξέλιξη. 

Όσο για τον αστυνομικό η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, σύμφωνα με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:10 - 09 Δεκ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.