ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπό παραίτηση ο Β. Μαγγίνας

20:48 - 14 Δεκ 2007 | Πολιτική
Σήμερα, Σάββατο, αποφασίζεται η τύχη του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Β. Μαγγίνα, σε σύσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής με τον Θ. Ρουσόπουλο. Το ενδεχόμενο παραίτησης του υπουργού εμφανίζεται ως ιδιαίτερα πιθανό, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Επενδυτής που θα κυκλοφορήσει αύριο, κατασκεύασε το εξοχικό του στο Κορωπί με άδεια αναψυκτηρίου.

Η φημολογία περί παραίτησής του εντάθηκε δε, όταν ο πρωθυπουργός απέφυγε να καλύψει από τις Βρυξέλλες τον υπουργό, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για το μέλλον του Κοσόβου.

Σε δήλωσή του που απαντά στις εν λόγω κατηγορίες, ο Β. Μαγγίνας κάνει λόγο για προσωπικές επιθέσεις που κρύβουν σκοπιμότητες. Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο υπουργός απασχόλησης αναφέρει τα εξής:

 «Οι "αποκαλύψεις" συνεχίζονται. Ελάχιστοι πλέον αμφιβάλουν για τους λόγους των εναντίον μου προσωπικών επιθέσεων. Θέλω, ωστόσο, επί του συγκεκριμένου θέματος να διευκρινίσω ότι η άδεια οικοδομής που με αφορά - όμοια με όλες τις οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί στη συγκεκριμένη περιοχή Κορωπίου - είναι καθ’ όλα νόμιμη και έχουν καταβληθεί όλα τα σχετικά τέλη που προβλέπονται από την πολεοδομική νομοθεσία.

Δεν αποκλείω, στο πλαίσιο των "αποκαλύψεων", να δουν το φως της δημοσιότητας και "πολεοδομικές παρεκκλίσεις", αφού - όπως πληροφορούμαι - επί 7 μέρες τώρα και σχεδόν επί 24ώρου βάσεως δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία, βρίσκονται επί τόπου και «διερευνούν την υπόθεση.

Επαναλαμβάνω ότι τους λόγους που προκαλούν τις δημοσιογραφικές αυτές «αποκαλύψεις», δεν επιθυμώ να τις σχολιάσω, η Ελληνική Κοινωνία μπορεί και να αντιληφθεί και να κρίνει».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαγγίνας βρέθηκε στο στόχαστρο έντονης κριτικής μετά τη δημοσίευση άρθρου της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο απασχολεί ανασφάλιστο ζευγάρι Ινδών που διαμένει στο «επίμαχο» εξοχικό στο Κορωπί.

Ο κ. Μαγγίνας σε ανακοίνωσή του, υποστήριξε ότι φιλοξενεί το ζευγάρι και τα τρία του παιδιά, χωρίς να έχει ουδεμία σχέση εργασίας μαζί τους,  ενώ, ατυχώς.. παρέλειψε να δηλώσει ότι τους φιλοξενεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.