ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 12:00 η ορκωμοσία της Φ. Πετραλιά

11:03 - 17 Δεκ 2007 | Πολιτική
Σήμερα το μεσημέρι ορκίζεται η Φάνη Πάλλη Πετραλιά ως υπουργός Απασχόλησης, η οποία επιλέχθηκε από τον Πρωθυπουργό να αντικαταστήσει τον αποπεμφθέντα Βασίλη Μαγγίνα.

Αλλαγές στο Ασφαλιστικό σε δόσεις και με ενισχυμένη κοινωνική ευαισθησία ήταν οι οδηγίες του πρωθυπουργού στην πρώτη του συνάντηση με τη Φάνη Πάλλη Πετραλιά. Οι βασικές κατευθύνσεις διατηρούνται και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε την Φάνη Πάλλη Πετραλιά στο γραφείο του στη Βουλή νωρίς το απόγευμα της Κυριακής για την πρώτη συζήτηση σχετικά με τις πολιτικές στο Ασφαλιστικό, εν όψει της ορκωμοσίας της κ. Πετραλιά ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η κ. Πετραλιά θα πραγματοποιήσει εντός της εβδομάδας κύκλο επαφών με τους κοινωνικούς εταίρους.

Οι βασικές κατευθύνσεις δεν αλλάζουν, είπε ο πρωθυπουργός δίνοντας οδηγίες να προχωρήσουν οι αλλαγές σε δόσεις -ενδεχομένως σε ορίζοντα δεκαπενταετίας- και με ενισχυμένη κοινωνική ευαισθησία, γεγονός που μεταφράζεται σε περισσότερα μέτρα για τις γυναίκες.

Νωρίτερα την Κυριακή η κ. Πετραλιά είχε δίωρη συνεργασία με τον Βασίλη Μαγγίνα, ο οποίος την ενημέρωσε για τα τρέχοντα θέματα του υπουργείου με κεντρικό άξονα τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό.

Παραιτήθηκε ο Β. Μαγγίνας - Σειρά της Φάνης Πετραλιά

Την παραίτησή του υπέβαλε το Σάββατο ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Β. Μαγγίνας, επιβεβαιώνοντας τη έντονη φημολογία που προηγήθηκε, υπό το βάρος των αποκαλύψεων για ανέγερση εξοχικού στο Κορωπί με άδεια αναψυκτηρίου και απασχόληση ανασφάλιστων αλλοδαπών, που διαμένουν στην εν λόγω κατοικία. Νέα υπουργός Απασχόλησης αναλαμβάνει η Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού: «Ο Υπουργός Απασχόλησης κ. Βασίλης Μαγγίνας υπέβαλε, σήμερα το πρωί, για λόγους ευθιξίας την παραίτησή του. Ο Πρωθυπουργός την έκανε αποδεκτή και ευχαρίστησε τον κ. Μαγγίνα για την σημαντική προσφορά του στο θέμα της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης.

Ο Πρωθυπουργός ανέθεσε καθήκοντα Υπουργού Απασχόλησης στην κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Σταθερή και αμετάβλητη θέση της Κυβέρνησης είναι να συνεχιστεί η Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση χωρίς εκπτώσεις, με σταθερό γνώμονα το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.

Η ορκωμοσία της νέας Υπουργού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 12:00 το πρωί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή», ο Β. Μαγγίνας έχτισε την εξοχική κατοικία του στο Κορωπί με πολεοδομική άδεια για αναψυκτήριο. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η χωροταξική ζώνη στην οποία είναι χτισμένο το σπίτι δεν είναι οικιστική, ενώ στη συγκεκριμένη περιοχή μπορούν να ανεγερθούν μόνο αναψυκτήρια, πολιτιστικά κέντρα, αθλητικά κέντρα και γηροκομεία.

Το περιεχόμενο του εν λόγω δημοσιεύματος έγινε γνωστό από την Παρασκευή, ενώη φημολογία περί παραίτησης του κ. Μαγγίνα εντάθηκε, όταν ο πρωθυπουργός απέφυγε να καλύψει από τις Βρυξέλλες τον υπουργό, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για το Κόσοβο.

Σε δήλωσή του που απαντούσε στις εν λόγω κατηγορίες, ο Β. Μαγγίνας έκανε λόγο για προσωπικές επιθέσεις που κρύβουν σκοπιμότητες. Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο υπουργός απασχόλησης αναφέρει τα εξής:

 «Οι "αποκαλύψεις" συνεχίζονται. Ελάχιστοι πλέον αμφιβάλουν για τους λόγους των εναντίον μου προσωπικών επιθέσεων. Θέλω, ωστόσο, επί του συγκεκριμένου θέματος να διευκρινίσω ότι η άδεια οικοδομής που με αφορά - όμοια με όλες τις οικοδομικές άδειες που έχουν εκδοθεί στη συγκεκριμένη περιοχή Κορωπίου - είναι καθ όλα νόμιμη και έχουν καταβληθεί όλα τα σχετικά τέλη που προβλέπονται από την πολεοδομική νομοθεσία.

Δεν αποκλείω, στο πλαίσιο των "αποκαλύψεων", να δουν το φως της δημοσιότητας και "πολεοδομικές παρεκκλίσεις", αφού - όπως πληροφορούμαι - επί 7 μέρες τώρα και σχεδόν επί 24ώρου βάσεως δημοσιογράφοι, φωτογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία, βρίσκονται επί τόπου και «διερευνούν την υπόθεση.

Επαναλαμβάνω ότι τους λόγους που προκαλούν τις δημοσιογραφικές αυτές

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.