ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραμένουν τα ερωτηματικά για την απόπειρα αυτοκτονίας του Χ. Ζαχόπουλου

19:44 - 21 Δεκ 2007 | Πολιτική
Σοκ έχει προκαλέσει στον πολιτικό χώρο και κυρίως στο Μέγαρο Μαξίμου το απονενοημένο διάβημα του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστου Ζαχόπουλου, λόγω και της στενής σχέσης του με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Η κατάσταση της υγείας του εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς το βράδυ παρουσίασε έντονη εσωτερική αιμορραγία.

Ο κ. Ζαχόπουλος υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση οστεοσύνθεσης των πολλαπλών καταγμάτων και στην πορεία του χορηγήθηκαν 15 φιάλες αίματος. Στο τελευταίο ανακοινωθέν των γιατρών του Ευαγγελισμού το μεσημέρι της Παρασκευής αναφερόταν πως η κατάσταση είναι σταθερή, αλλά κρίσιμη.

Εν τω μεταξύ, σκοτάδι εξακολουθεί να επικρατεί γύρω από τα αίτια που τον οδήγησαν στην πράξη αυτή, αν και υπάρχει έντονη φημολογία σχετικά με διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, αποχαρακτηρισμούς διατηρητέων μνημείων, αλλά και μια προσωπική σχέση τού πρώην γγ του ΥΠΠΟ.

Την υπόθεση ερευνά το τμήμα ανθρωποκτονιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, όπου αναμένεται να καταθέσουν πρόσωπα από το προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον του κ. Ζαχόπουλου. Το βράδυ της Πέμπτης κατάθεση έδωσε η σύζυγός του πρώην γγ του ΥΠΠΟ, η οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- είπε ότι δεν συζητούσε λεπτομέρειες για τα επαγγελματικά ζητήματα του συζύγου της. Δήλωσε όμως ότι τον τελευταίο καιρό ο σύζυγός της φαινόταν πιεσμένος και ότι είχε επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Η αστυνομία ερευνά τον ηλεκτρονικό υπολογιστή που βρέθηκε στο σπίτι του κ. Ζαχόπουλου, καθώς και τα τηλέφωνα για να εντοπίσει τους ανθρώπους με τους οποίους επικοινώνησε πριν πέσει από τον τέταρτο όροφο του σπιτιού του.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» τόσο οι λόγοι παραίτησής του, όσο και η απόπειρας αυτοκτονίας θεωρείται πως σχετίζονται με επεισόδιο που διαδραματίστηκε προ ημερών με τη στενή πρώην συνεργάτιδα του κ. Ζαχόπουλου. Η συνεργάτιδά του χειριζόταν τις σημαντικότατες υποθέσεις -και υψηλού οικονομικού πλαφόν- του γραφείου του που είχαν σχέση με κονδύλια του Γ' ΚΠΣ, τον χειρισμό υποθέσεων αγοράς ακινήτων από ιδιώτες και τον αποχαρακτηρισμό κηρυγμένων ως αρχαιολογικών χώρων οικοπέδων ιδιωτών από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), στο οποίο προήδρευε.

Οι Αρχές αναζητούν την πρώην στενή συνεργάτιδα του κ. Ζαχόπουλου, προκειμένου να εξετάσουν αν από τη συμπεριφορά της στοιχειοθετείται το αδίκημα της εκβίασης. Η γυναίκα παραμένει άφαντη και η κατάθεσή της θεωρείται «κλειδί» για την υπόθεση.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέλη του ΚΑΣ πιστοποιούσαν πως στη θητεία του  πρώην γγ έγιναν οι περισσότεροι αποχαρακτηρισμοί δεσμευμένων ως «αρχαιολογικών χώρων» ή και μη χαρακτηρισμοί οικοπέδων ιδιωτών, στα οποία υπάρχουν ενδείξεις αρχαιοτήτων. Το γεγονός αυτό θεωρείται πως έχει μεγάλο οικονομικό αντίκρυσμα από την πλευρά των ιδιωτών και μπορεί να τους κάνει πολύ γενναιόδωρους. Στη δραστηριότητα του γραφείου τού γενικού γραμματέα πραγματοποιήθηκαν ακόμη, σύμφωνα με τα στοιχεία αρκετές αγορές ολόκληρων έτοιμων κτιρίων από ιδιώτες για λογαριασμό του Δημοσίου, καθώς και ότι πολλές χορηγήσεις από τον ειδικό λογαριασμό του υπουργείου Πολιτισμού φέρουν την υπογραφή του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.