ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα η απολογία της γυναίκας - «κλειδί» στην υπόθεση Ζαχόπουλου

10:39 - 24 Δεκ 2007 | Πολιτική
Σήμερα απολογείται ενώπιον του ειδικού ανακριτή η γυναίκα-κλειδί στην υπόθεση του Χρ.Ζαχόπουλου. Η 34χρονη αναμένεται να υποβάλει υπόμνημα και να αρνηθεί τα πάντα, υποστηριζόντας ότι το μόνο που ζητούσε ήταν μονιμοποίηση.

Εν τω μεταξύ, στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν όλες οι υποθέσεις αποχαρακτηρισμού ακινήτων με αποφάσεις του τέως γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού.

Η πρώην συνεργάτιδα του Χρ.Ζαχόπουλου κρατείται στον 7ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, προετοιμάζοντας μαζί με τον συνήγορό της Κώστα Χρυσικόπουλο την υπερασπιστική γραμμή, η οποία θα είναι ανάλογη της κατάθεσης που έδωσε η νεαρή γυναίκα στην Ασφάλεια.

Ενώπιον του Β' ειδικού ανακριτή η 34χρονη εκτιμάται ότι θα αρνηθεί το κατηγορητήριο που της απαγγέλθηκε για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος και συμμετοχή σε αυτοκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Θα υποστηρίξει ότι δεν εκβίασε τον κ. Ζαχόπουλο, δεν ζήτησε χρήματα, δεν είχε ερωτική σχέση μαζί του, ούτε και είχε στην κατοχή της βίντεο ή φωτογραφικό υλικό με προσωπικές στιγμές.

Στην απολογία της -η οποία θα γίνει διά υπομνήματος- η 34χρονη θα ισχυριστεί ότι το μόνο που ζητούσε από τον Χρ.Ζαχόπουλο ήταν μονιμοποίηση. Η γυναίκα-«κλειδί» στην απόπειρα αυτοκτονίας του Χρ.Ζαχόπουλου ήταν τρία χρόνια στο γραφείο του και είχε πρόσβαση σε όλες τις σοβαρές υποθέσεις.

Στο «μικροσκόπιο» πρόκειται να μπουν όλες οι υποθέσεις αποχαρακτηρισμού ακινήτων με αποφάσεις του τέως γγ του υπουργείου Πολιτισμού, μετέδωσε το Mega και μεταφέροντας το κλίμα από το Μέγαρο Μαξίμου επισήμανε ότι υπάρχει ανησυχία για ενδεχόμενη ταύτιση της υπόθεσης με το πρωθυπουργικό περιβάλλον και για τυχόν αποκαλύψεις για οικονομικές ατασθαλίες.

Εν τω μεταξύ, αυτή τη στιγμή απολογείται ο σκηνοθέτης και φίλος του Χρήστου Ζαχόπουλου, Γιώργος Μυλωνάς. Η κατάθεση του κ. Μυλωνά κρίνεται σημαντική, καθώς θεωρείται βασικός μάρτυρας κατηγορίας και για το λόγο αυτό ο ανακριτής έκρινε ότι πρέπει να προηγηθεί της απολογίας της 34χρονης.

Νωρίτερα το πρωί κατέθεσε ενώπιον του ανακριτή και η σύζυγος του Χρήστου Ζαχόπουλου.

Τα σημειώματα του Ζαχόπουλου

Λίγο πριν προχωρήσει στην απόπειρα αυτοκτονίας, ο κ. Ζαχόπουλος έγραψε δύο σημειώματα, ένα προς τη συζυγό του και τον γιο του και ένα προς φίλο και συνεργάτη του, σκηνοθέτη. Στη δεύτερη μιλά για «εκβιαστές» που πάτησαν στο ηθικό του παράπτωμα (σ.σ. την εξωσυζυγική σχέση) προκειμένου να τον βλάψουν πολιτικά.

Στην επιστολή αναφέρει: «Ένα ηθικό παράπτωμά μου έδωσε την ευκαιρία σε εκβιαστές να αποκτήσουν υλικό και εμμέσως διευκολύνσεις σε αρχαιολογικά θέματα. Αρνήθηκα να υποκύψω, μού έδωσαν και αριθμό λογαριασμού που ανήκε σε έναν από τους πρωτεργάτες. Το υλικό αυτό βρήκε ευήκοα πολιτικά ώτα, προκειμένου να γίνει πιο εύπεπτος ο πολιτικός εκβιασμός».

Δύο ημέρες πριν την απόπειρα αυτοκτονίας ήταν γνωστό πως είχε υπάρξει έντονος διαπληκτισμός στο υπουργείο Πολιτισμού με τη νεαρή γυναίκα να απειλεί φωνάζοντας δημόσια και κραδαίνοντας φωτοτυπίες εγγράφων. Οι Αρχές εξετάζουν και το ρόλο δύο δικηγόρων που είχε συστήσει στον Χρ.Ζαχόπουλο η πρώην συνεργάτιδά του.

Η κατάσταση της υγείας του Χρ.Ζαχόπουλου χαρακτηρίζεται σταθερά κρίσιμη.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.