ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προφυλακιστέα κρίθηκε η πρώην συνεργατιδα του κ. Ζαχόπουλου

22:39 - 24 Δεκ 2007 | Πολιτική
Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία της ενώπιον του δευτέρου ειδικού ανακριτή η 34χρονη πρώην συνεργάτης του Χρήστου Ζαχόπουλου, η οποία κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για εκβίαση και συμμετοχή σε αυτοκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Στην απολογία της, η οποία διήρκεσε έξι μηνες και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00, η γυναίκα-κλειδί για την υπόθεση Ζαχόπουλου, τήρησε την αναμενόμενη υπερασπιστική γραμμή, υποστηρίζοντας ότι δεν εκβίασε τον κ. Ζαχόπουλο, δεν ζήτησε χρήματα, δεν είχε ερωτική σχέση μαζί του, ούτε και είχε στην κατοχή της βίντεο ή φωτογραφικό υλικό με προσωπικές στιγμές.

Ο ανακριτής αναμένεται να ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του κ. Ζαχόπουλου και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της 34χρονης.

Ως προς τους δύο δικηγόρους που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega αναφέρθηκε ότι υπάρχουν πληροφορίες πως έχουν ζητήσει τη γνώμη ποινικολόγων, καθώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθούν σε απολογία.

Νωρίτερα σήμερα έδωσε κατάθεση και ο σκηνοθέτης και φίλος του Χρήστου Ζαχόπουλου Γιώργος Μυλωνάς, ο οποίος θεωρείται βασικός μάρτυρας κατηγορίας.

Ο κ. Μυλωνάς φέρεται να επιβεβαίωσε την ύπαρξη της κασέτας με την οποία υποστήριξε ότι η πρώην συνεργάτιδα εκβίαζε τον κ. Ζαχόπουλο. Επίσης, φέρεται να είπε ότι ο Χρ.Ζαχόπουλος και η 34χρονη είχαν στενές προσωπικές σχέσεις, ενώ αναφορά έκανε και στον ρόλο που έπαιξαν στην υπόθεση δύο δικηγόροι. Το πρωί προχώρησε σε κατάθεση η σύζυγος του Χρήστου Ζαχόπουλου, καθώς και μία εκ των γραμματέων του πρώην γραμματέα.

Η μάρτυρας αυτή φέρεται να αναφέρθηκε στον ανακριτή σε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του κ. Ζαχόπουλου και της κατηγορουμένης, το οποίο υπέπεσε στην αντίληψη της πριν από περίπου ένα μήνα. Πρόκειται για το επεισόδιο κατά το οποίο η 34χρονη κράδαινε έγγραφα και απειλούσε τον τέως γενικό γραμματέα του ΥΠΠΟ.

Αναζητώνται οι πολιτικές ευθύνες

Ο υπεύθυνος του τομέα Διοίκησης του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας δήλωσε ότι η υπόθεση του Ζαχόπουλου έχει πολλαπλές πολιτικές παραμέτρους, οι οποίες αποκαλύπτονται συνεχώς. «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να κάνει το κοροΐδο και ο πρωθυπουργός διακοπές, σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Να σταματήσουν να κρύβονται. Καλούμε τον υπουργό Δικαιοσύνης να εφαρμόσει το νόμο γι' αυτή την εξαιρετικής φύσης υπόθεση, η οποία συγκλονίζει το πανελλήνιο και δημιουργεί εύλογες ανησυχίες στην κοινή γνώμη. Να ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη διενέργεια ανάκρισης κατά απόλυτη προτεραιότητα και επί όλων των πτυχών της υπόθεσης», επσήμανε.

Από την πλευρά του το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει σε ανακοίνωσή του: «Από τις πρώτες ώρες του δραματικού συμβάντος με επίκεντρο τον κ. Χρήστο Ζαχόπουλο, το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου, η Δικαιοσύνη παρενέβη για τη διερεύνηση της όλης υπόθεσης, σε κάθε πτυχή και κατά απόλυτη προτεραιότητα, όπως είχε ήδη ενημερώσει σχετικά τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.»

«Η ανακοίνωση, συνεπώς, του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου το βράδυ είναι καθυστερημένη και περιττή, αφού η υπόθεση βρίσκεται πλέον στο στάδιο της ανάκρισης. Οι κομματικές παρεμβάσεις, άλλωστε, δεν ωφελούν το έργο της Δικαιοσύνης», κατέληξε η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια ο κ. Ρόβλιας απαντώντας στην ανακοίνωση του υπουργείου είπε: «Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν θέλει να αντιληφθεί ότι η παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Ζαχόπουλου αφορά στην κυβέρνηση Καραμανλή και όχι στην Δικαιοσύνη.»

«Πάντως, από την απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης προκύπτει ότι, ο υπουργός επέλεξε να αναλάβει το βάρος της συσκότισης της υπόθεσης Ζαχόπουλου. Οι ευθύνες όλης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού και του υπουργού Δικαιοσύνης, είναι προφανείς από την μέχρι στιγμής πορεία της διαδικασίας.», σημεώσε χαρακτηριστικά

Για το ίδιο θέμα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε: «Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Μπορούμε. Με τον εργατικό αγώνα, με την κοινωνική λαϊκή συμμαχία να αποτρέψουμε τα χειρότερα που έχουν δρομολογήσει. Να τα ματαιώσουμε. Να έχουμε κάποια κατάκτηση. Με τέτοια αισιοδοξία αντιμετωπίζουμε τη χρονιά που έρχεται».

Η κατάσταση υγείας του κ. Ζαχόπουλου

Σήμερα η κατάσταση της υγείας του τέως γγ του υπουργείου Πολιτισμού χαρακτηρίζεται στα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.