ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζαχόπουλος: Εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα έδωσε ο Κολιοκώστας

12:27 - 27 Δεκ 2007 | Πολιτική
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο σχετικά με υποθέσεις που χειρίστηκε ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού ο Χρήστος Ζαχόπουλος, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών κ. Γιώργος Κολιοκώστας.

Ο κ. Κολιοκώστας έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Παναγιώτη Πούλιο να αναθέσει σε εισαγγελέα πρωτοδικών τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας μετά από δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μη χρηστή διαχείριση υποθέσεων από μέρους του πρώην γ. γ.

Εν τω μεταξύ, στην άρση του τραπεζικού, αλλά και του τηλεφωνικού απορρήτου των πρωταγωνιστών στην υπόθεση της απόπειρας αυτοκτονίας του τέως γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, <b>Χρήστου Ζαχόπουλου</b>, προσανατολίζεται πλέον ο ανακριτής της υπόθεσης.

Αίσθηση προκάλεσε και η αποκάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Ποντίκι» ότι ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού φαίνεται ότι επιχείρησε να θέσει τέλος στη ζωή του και στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», στο οποίο νοσηλεύτηκε μέχρι και την προηγούμενη ημέρα της απόπειρας.

Στο σακάκι του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού βρέθηκε ένα σημείωμα με τραπεζικό λογαριασμό που, έπειτα από μη νόμιμη έρευνα, στο πλαίσιο της προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι ανήκει στην 35χρονη κατηγορουμένη. Έτσι ο ανακριτής πρόκειται να υποβάλει αίτημα, ώστε επισήμως, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, να αρθεί το τραπεζικό και τηλεφωνικό απόρρητο, προκειμένου να ελεγχθούν και επισήμως όλες οι πτυχές της υπόθεσης.

Ο επίμαχος λογαριασμός που βρέθηκε στο σακάκι του Χρήστου Ζαχόπουλου θεωρείται από πηγές του υπουργείου Πολιτισμού ότι είναι η «κορυφή του παγόβουνου». Η διατήρηση προσωπικών λογαριασμών για την εξυπηρέτηση υπηρεσιακών αναγκών ήταν κοινή πρακτική στο υπουργείο Πολιτισμού και μάλιστα υπάρχουν και άλλα υπηρεσιακά στελέχη που διατηρούν ανάλογους λογαριασμούς.

Σύμφωνα μάλιστα με στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού, η 35χρονη κατηγορουμένη φέρεται ότι πρόσφατα προέβη στην αγορά ακινήτου στην Αθήνα. Τα ίδια στελέχη προσθέτουν ότι, αν δεν προσκομίσει η ίδια νομιμοποιητικά έγγραφα, ο ανακριτής θα πρέπει να διερευνήσει την προέλευση των χρημάτων γι' αυτή την επένδυση.

Η κατάσταση της υγείας του πρώην γ.γ.

Κρίσιμη, αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Χρήστου Ζαχόπουλου, ο οποίος αναμένεται σήμερα να υποβληθεί σε νέες βιοχημικές και μικροβιολογικές εξετάσεις, καθώς και σε αξονική τομογραφία.

Η κατάστασή του δεν παρουσίασε επιδείνωση τον περασμένο 24ωρο, ενώ και ο πυρετός που εμφάνισε την Τρίτη δεν ανησυχεί τους θεράποντες ιατρούς και ελέγχεται πλέον με φαρμακευτική αγωγή. Παράλληλα, η αιμορραγία έχει ελεγχθεί και οι πνεύμονές του δείχνουν να ανταποκρίνονται.

Οι γιατροί θα επιχειρήσουν να αποσυνδέσουν τη μηχανική υποστήριξη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να αναπνεύσει μόνος του και θα προσπαθήσουν σταδιακά να τον επαναφέρουν από την καταστολή.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.