ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Όλγας Τρέμη για την υπόθεση Ζαχόπουλου

15:26 - 27 Δεκ 2007 | Πολιτική
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κατάθεση της δημοσιογράφου Όλγας Τρέμη στον ανακριτή σχετικά με το θέμα της κασέτας με την οποία φέρεται να εκβίαζε η 34χρονη τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού. Στη συνέχεια θα καταθέσει ο δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης.

Και οι δύο δημοσιογράφοι έχουν παραδεχθεί ότι η 34χρονη τους προσέγγισε με σκοπό να πωλήσει σε κανάλι, κασέτα με υλικό που αποδείκνυε τη σχέση της με τον κ. Ζαχόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η επίμαχη κασέτα βρίσκεται πλέον στα χέρια της δικαιοσύνης.

Όπως υποστήριξε τη Δευτέρα κατά την κατάθεσή του ενώπιον του ανακριτή ο κ. Γιώργος Μυλωνάς, σκηνοθέτης και φίλος του Χρήστου Ζαχόπουλου, η σχετική κασέτα υπάρχει.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών Γιώργος Κολιοκώστας μετά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτη Πούλιο, να αναθέσει τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας σε εισαγγελέα Πρωτοδικών, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις (αυτεπάγγελτα διωκόμενα αδικήματα) κατά τη διαχείριση των υποθέσεων από τον τέως γ.γ. του ΥΠΠΟ.

Εν τω μεταξύ, η 34χρονη πρώην συνεργάτιδα του κ. Ζαχόπουλου οδηγήθηκε σήμερα στις φυλακές Κορυδαλλού -και συγκεκριμένα στο κελί 23-, αφού κρίθηκε προφυλακιστέα μετά την απολογία της στον ανακριτή. Η ίδια πάντως αρνείται τις κατηγορίες, όπως αρνείται ότι είχε και ερωτική σχέση με τον Χρήστο Ζαχόπουλο. Στον ανακριτή καταθέτει σήμερα και ο γιος του Χρήστου Ζαχόπουλου.

Αίσθηση προκάλεσε και η αποκάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Ποντίκι» ότι ο παραιτηθείς γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού φαίνεται ότι επιχείρησε να θέσει τέλος στη ζωή του και στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», στο οποίο νοσηλεύτηκε μέχρι και την προηγούμενη ημέρα της απόπειρας.

Πολιτικές αντιδράσεις

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Σπύρος Χαλβατζής κάνει λόγο για σοβαρά ζητήματα οικονομικής διαχείρισης προγραμμάτων, καθώς και θέματα αποχαρακτηρισμών διατηρητέων κτιρίων και αντιμετώπισης αρχαιολογικών χώρων και καλεί την κυβέρνηση να δώσει πλήρεις εξηγήσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος δήλωσε: «Υπάρχει μια προσωπική πλευρά, η οποία έχει δραματικά στοιχεία. Υπάρχει όμως από την άλλη μια σοβαρή πολιτική πλευρά. Κατά τη γνώμη μας, τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει σήψη, υπάρχουν μαύρα σημεία και υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και του πρωθυπουργού προσωπικά και με το ρόλο που είχε ως υπουργός Πολιτισμού τον πρώτο καιρό της διακυβέρνησης της ΝΔ». Επανέλαβε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να δοθούν όλα τα στοιχεία σχετικά με τις αποφάσεις του ΚΑΣ και ότι πρέπει να υπάρξει διαφάνεια.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης σημειώνει: «Η κυβέρνηση ενεργοποιήθηκε τάχιστα, έστειλε την υπόθεση στη δικαιοσύνη, η οποία με σοβαρότητα και πολύ γρήγορους ρυθμούς θα ρίξει φως στην υπόθεση... Εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη, συμβουλεύουμε την αντιπολίτευση να πράξει το ίδιο. Η κυβέρνηση ούτε φοβάται ούτε έχει να κρύψει τίποτα».

Το θέμα απασχολεί και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ που επίσης ζητά διερεύνηση της υπόθεσης σε όλα τα επίπεδα.

Η κατάσταση της υγείας του πρώην γ.γ.

Κρίσιμη, αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Χρήστου Ζαχόπουλου, ο οποίος αναμένεται σήμερα να υποβληθεί σε νέες βιοχημικές και μικροβιολογικές εξετάσεις, καθώς και σε αξονική τομογραφία.

Η κατάστασή του δεν παρουσίασε επιδείνωση τον περασμένο 24ωρο, ενώ και ο πυρετός που εμφάνισε την Τρίτη δεν ανησυχεί τους θεράποντες ιατρούς και ελέγχεται πλέον με φαρμακευτική αγωγή. Παράλληλα, η αιμορραγία έχει ελεγχθεί και οι πνεύμονές του δείχνουν να ανταποκρίνονται.

Οι γιατροί θα επιχειρήσουν να αποσυνδέσουν τη μηχανική υποστήριξη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να αναπνεύσει μόνος του και θα προσπαθήσουν σταδιακά να τον επαναφέρουν από την καταστολή.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.