ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σ. Χατζηγάκης: «Παράνομοι οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών»

14:16 - 03 Ιουν 2008 | Πολιτική
Για «αυθαίρετες αποφάσεις» του δημάρχου Τήλου έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, ερωτηθείς για τη νομιμότητα της τέλεσης πολιτικών γάμων σε ομόφυλα ζευγάρια στην Τήλο, υπογραμμίζοντας ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο, το οποίο να επιτρέπει την τέλεση ομόφυλων γάμων. Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε παράνομες τις απόπειρες τέλεσης πολιτικών γάμων σε ομόφυλα ζευγάρια και τους σχετικούς «γάμους» ως ανυπόστατους.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα προστατεύονται στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων και δεν υπόκεινται σε επιμέρους αυθαίρετες ερμηνείες, παρατήρησε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι «κοινωνικά ζητήματα και προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, να επιλύονται με κοινωνική συναίνεση και ωριμότητα και να μην αντιμετωπίζονται με αυθαίρετες και πραξικοπηματικές συμπεριφορές».

Ο υπουργός επανέλαβε ότι οι νέες διατάξεις για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης αφορούν μόνο στα ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν είχε και δεν έχει πρόθεση να συμπεριλάβει τα ομόφυλα ζευγάρια, είτε ανδρών είτε γυναικών, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και σημείωσε ότι αυτό το έχει κάνει σαφές και στους εκπροσώπους της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας ΟΛΚΕ , κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών τον περασμένο Μάρτιο.

Εξάλλου ο υπουργός Δικαιοσύνης παρατήρησε ότι το νομοσχέδιο για την Ελεύθερη Συμβίωση, το οποίο -όπως είπε- κατατίθεται σύντομα στη Βουλή, δεν αφορά σε καμία μορφή γάμου, δεν έχει γίνει ακόμα νόμος του Κράτους και δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις αυθαίρετες αποφάσεις εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.