ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέγα το της ξηράς ατόπημα

13:26 - 11 Ιουν 2008 | Πολιτική
Σα χώρα και λαός έχουμε μία μοναδική ικανότητα να βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Όπως συνέβη και με την περίπτωση του προστίμου των 15.000 ευρώ, το οποίο ο Nομάρχης Αθηνών επέβαλε στους οργανωτές της έκθεσης Ποσειδώνια, με το αιτιολογικό πως η έκθεση διεξήχθη σε μη κατάλληλο χώρο.

Ο κύριος Νομάρχης ασφαλώς καταχάρηκε που έπιασε και τιμώρησε τον ένοχο. Αυτόν που με κόπο και αγώνα για 40 περίπου χρόνια στήνει και οργανώνει μία από τις πλέον σημαντικές εκθέσεις της χώρας, η οποία προβάλει τον μόνο μη κρατικοδίαιτο κλάδο της ελληνικής οικονομίας.

Την ελληνική Ναυτιλία, που στηρίζει ουσιαστικά και έμπρακτα την οικονομία της χώρας με πακτωλό ναυτιλιακού συναλλάγματος.

Για τον κύριο Νομάρχη δεν μετράνε ούτε οι 1.700 συμμετοχές από 80 χώρες ούτε οι  17.000 επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο, ούτε τα 60 εκατ. ευρώ συνάλλαγμα που εισέρρευσε και διατέθηκε για την εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών (εστιατόρια, δεξιώσεις, ξενοδοχεία, διάφορες τουριστικές υπηρεσίες κ.ά.).

Τον κύριο Νομάρχη, απασχολεί πρωτίστως, ότι ο χώρος, ο οποίος σημειωτέον διατίθεται από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου για εκθέσεις και εκδηλώσεις, δεν είχε άδεια.

Αυτό λοιπόν που ενοχλεί είναι η νοοτροπία. Προφανώς ο κύριος Νομάρχης ούτε εγκρίνει ούτε ενθαρρύνει τέτοιες πρωτοβουλίες και ασχολείται, με μεγάλη όπως έχουμε διαπιστώσει επιτυχία, με  άλλα πιο σοβαρά θέματα όπως το περιβάλλον, τα σκουπίδια, η ανακύκλωση, η δημόσια υγεία, τα τρόφιμα. Με την επιχειρηματικότητα θα ασχοληθεί τώρα κοτζάμ νομάρχης.

Εκτός κι αν μας πει, πως το έκανε, για να βρουν επιτέλους τα Ποσειδώνια, μία μόνιμη, σύγχρονη και κυρίως νόμιμη βάση.  Αλήθεια όμως πότε το ανακάλυψε;  γιατί απ΄ όσο γνωρίζω εκεί γίνονται συνέχεια εκθέσεις και δεν είχε ακουστεί το παραμικρό.

Κάπως έτσι φθάνουμε λοιπόν από το Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος στο Μέγα το της Ξηράς Ατόπημα

Τάκης Λαϊνάς
[email protected]      

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.