ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα μεταπτυχιακά

19:10 - 13 Ιουν 2008 | Πολιτική
Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο πλαίσιο για τις μεταπτυχιακές σπουδές. Το νομοσχέδιο «κωδικοποιεί και συμπληρώνει τις ισχύουσες διατάξεις προκειμένου να προσαρμοστεί πλήρως η ελληνική νομοθεσία στα ευρωπαϊκά δεδομένα και να οργανωθούν οι μεταπτυχιακές σπουδές με τρόπο σύγχρονο και εξωστρεφή» ύμφωνα με το ΥΠΕΠΘ.

Στα βασικά χαρακτηριστικά του νέου νομοσχεδίου είναι ότι επιτρέπεται, έπειτα από αξιολόγηση, η δημιουργία μεταπτυχιακών τμημάτων και στα ΤΕΙ, ενώ ανοίγει την πόρτα στην ιδιωτική χρηματοδότηση μέσα από δωρεές, χορηγίες, παροχές ή κληροδοτήματα φορέων του δημοσίου ή του ιδιωτικού τομέα.

«Υπάρχει η δυνατότητα τριπλής χρηματοδότησης αυτών των προγραμμάτων. Είναι οι ευρωπαϊκοί πόροι, είναι οι κρατικοί πόροι και είναι και τα δίδακτρα, τα οποία όμως είναι επιλογή του κάθε πανεπιστημίου αν θα τα εφαρμόσει ή όχι», είχε πει χαρακτηριστικά ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης μετά την έγκριση του νομοσχεδίου από την Κυβερνητική Επιτροπή.

Ακόμη, το νομοσχέδιο ενθαρρύνει τη συνεργασία των ελληνικών με ξένα ΑΕΙ, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ανοίγουν μεταπτυχιακά προγράμματα και στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα αποθαρρύνει τη συνεργασία των ξένων ιδρυμάτων με κέντρα ελευθέρων σπουδών, την ίδια στιγμή που ενισχύεται η συνεργασία τους «με έγκριτα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.