ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Σάββατο η απολογία Τσουκάτου για την υπόθεση Siemens

15:49 - 24 Ιουν 2008 | Πολιτική
Προθεσμία ζήτησε και πήρε ο Θ.Τσουκάτος, ο οποίος δεν προσήλθε σήμερα στο γραφείο του εισαγγελέα, αλλά εκπροσωπήθηκε διά του πληρεξούσιου δικηγόρου του Διονύση Γκούκου.

Η κλήση του κ. Τσουκάτου αφορά το ποσό του 1 εκατ. μάρκων που κατατέθηκαν το 1999 από τη Siemens σε τραπεζικό λογαριασμό επιχειρηματία στην Ολλανδία και σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή κατέληξε μέσω επτά λογαριασμών με συνδικαιούχο πρώην συνεργάτη του, στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ.

Σε δηλώσεις του κατά την έξοδό του από το εισαγγελικό γραφείο, ο συνήγορος του κ. Τσουκάτου είπε: «Ο κ. Τσουκάτος ουδέποτε χειρίστηκε προμήθειες ή έργα του δημοσίου. Ως εκ τούτου σχέση παροχής και αντιπαροχής με τη Siemens δεν είχε ποτέ. Το 1998 κανείς δεν γνώριζε ότι η Siemens είχε παράνομο ταμείο. Κατά τα άλλα θα δώσει τις εξηγήσεις του και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την αλήθεια και τις συνέπειές της.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχουν αποδείξεις ότι τα χρήματα αυτά κατατέθηκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γκούσκος απάντησε: «αποδείξεις είναι το θάρρος και η εντιμότητα των προσώπων που έχουν εμπλακεί. Γραπτές αποδείξεις δεν υπάρχουν. Ισχύει όμως στο ακέραιο η δήλωση του κ. Τσουκάτου σχετικά με τον προορισμό των χρημάτων. Πιστεύω ότι η αλήθεια θα βγει και δεν μπορεί ούτε να ταφεί, ούτε να αλλοιωθεί απο παρεμβάσεις εξωθεσμικών κέντρων. Καλά θα κάνουν οι εξωθεσμικοί που υπαγορεύουν δηλώσεις να καταλάβουν ότι το πιο δημοκρατικό είναι το αληθινό. Η αλήθεια αυτή τη στιγμή είναι η κάθαρση.»

Την Τετάρτη αναμένεται να καταθέσει εκ νέου ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Ελλάδας, ο οποίος -κατά δήλωση του Θ.Τσουκάτου- ήταν εκείνος που του έκανε την οικονομική πρόταση για ενίσχυση του κόμματος.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.